Mercedes-Benz Urban eTruck va fi produs într-o serie redusă

În 2017, Mercedes-Benz Trucks s-a hotărât să producă într-o serie redusă primele Mercedes-Benz Urban eTruck, care vor fi utilizate de câțiva clienți în operațiuni de distribuție pe distanță scurtă.
Iată că, la mai puțin de 6 luni de la prezentarea oficială în cadrul IAA 2016, Mercedes-Benz Urban eTruck devine realitate. Primul camionului de serie 100% electric cu greutate totală de 26 de tone și autonomie de până la 200 km, va fi produs într-o serie redusă și dat unor clienți spre a-l testa.
Decizia de a produce Urban eTruck vine ca urmare a unui feedback excepțional pe care Mercedes-Benz l-a primit de la clienți în urma prezentării camionului în cadrul IAA 2016. Și pentru a vă face idee de interesul uriaș pe care l-a generat acest camion, vă spunem că, în prezent, Mercedes-Benz este în discuții cu aproximativ 20 de clienți potențiali majori din sectorul de salubritate, logistică și distribuție alimente.
Prin producția acestei serii reduse, Mercedes-Benz își pregătește terenul pentru producția unei generații de serie pe care o are în plan până în 2020.
Emisii zero, tăcut precum o șoaptă și sarcină utilă de 12.8 tone
Mercedes-Benz Urban eTruck este un concept economic și ecologic impresionant despre care noi am scris la momentul prezentării lui. Camionul va fi produs inițial într-un număr redus de unități pentru clienții din Germania – iar mai târziu, pentru Europa. Mercedes-Benz Urban eTrucks va fi utilizat în aplicații de transport reale, mai precis distribuție pe distanțe scurte.
Cum era de așteptat, scopul este de a-l utiliza pentru scenarii reale și cerințe diferite alături de client pentru a optimiza în continuare conceptul și configurațiile de sistem ale camionului electric. Testele vor include schimbarea de moduri de utilizare, încărcarea bateriilor și managementul autonomiei.
Pentru a putea testa cât mai multe posibilități de aplicare, camioanele Urban eTruck de 18 tone respectiv 26 tone vor fi echipate cu dube frigorifice, dube pentru marfă uscată și platforme pentru transport vehicule.
VEZI ȘI: Zeci de camioane cu tahografe manipulate descoperite în Italia
Alături de un încărcător special, camioanele vor fi predate clienților pentru a le folosi pentru o perioadă de 12 luni. Aceștia vor fi susținuți de departamentul de teste rutiere a celor de la Mercedes-Benz Trucks.
Urban eTruck face parte dintr-o inițiativă electrică cuprinzătoare a celor de la Daimler Trucks. Fuso eCanter, camionul electric din segmentul ușor, va fi și el utilizat într-o serie redusă la nivel mondial în 2017.
Daimler Trucks va avea în teste aproximativ 150 de camioane în Europa, Japonia și SUA, acoperind astfel un portofoliu larg de aplicare al camioanelor electrice peste tot în lume.
Creșterea urbanizării și o mai bună economie a tehnologiei bateriei deschide calea spre camioane electrice 100%
Calitate mai bună a aerului și un nivel de zgomot mai mic sunt două din principalele teme de interes ale marilor metropole ale lumii. Din acest motiv, pe viitor, transportul de mărfuri de larg consum în mediul urban va trebui efectuat cu cele mai mici emisii și zgomot redus, iar pentru asta, camioane, complet electrice, par să fie ceea ce trebuie.
Dezvoltarea tehnică rapidă sprijină și ea această tendință. Spre exemplu, Daimler Trucks se așteaptă ca, prețul bateriilor unui camion complet electric să scadă cu un factor de 2.5 din 1997 până în 2025 – de la 500 euro/kWh la 200 euro/kWh. În același timp, densitatea de energie a bateriilor disponibile în această perioadă va crește cu același factor de 80 Wh/kg la 200 Wh/kg.
Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube