Utilitare ușoare

Mercedes-Benz Vans a prezentat modelul electric eCitan

Mercedes-Benz Vans a lansat modelul electric eCitan, care va fi disponibil în curând pentru comenzi. În această vară vor fi livrate și primele modele convenționale Citan Panel Van cu ampatament lung.

Modelul de marfă eCitan Panel Van va fi disponibil în două lungimi: 4.498 mm și 4.922 mm. Modelul eCitan Tourer va fi disponibil inițial doar în versiunea compactă, cea cu ampatament lung urmând a veni ulterior.

Mercedes-Benz Vans a prezentat modelul electric eCitan

În funcție de model, autonomia este între 280 și 284 km, conform ciclului WLTP. La stațiile rapide (80 kW), bateria cu capacitate utilă de 45 kWh se poate încărca între 10% și 80% în 38 de minute. La curent alternativ, încărcarea completă durează 4,5 ore (la versiunea standard de 11 kW) sau 2,5 ore (la cea opțională de 22 kW).

Capacitatea de încărcare și sarcina utilă sunt comparabile cu ale modelelor Citan convenționale. Utilitara de marfă compactă are o capacitate de 2,9 metri cubi și până la 544 kg, iar pentru modelul cu ampatament lung valorile cresc la 3,7 metri cubi și până la 722 kg.

Mercedes-Benz Vans oferă modelele eCitan Panel Van și eCitan Tourer în liniile de echipare BASE și PRO. Cea din urmă vine cu numeroase îmbunătățiri de aspect și funcționale: sistem audio Mercedes-Benz, scaun șofer reglabil pe înălțime, aer condiționat, geamuri electrice față și podea de plastic în spațiul de marfă.

VEZI ȘI: București – Brașov și retur cu un camion electric

Motorul electric al lui eCitan oferă o performanță de vârf de 90 kW (122 CP) și un cuplu maxim instant de 245 Nm. Bateria litiu-ion este poziționată sub spațiul de marfă, înainte de axa spate, unde cele 8 celule sunt protejate cel mai bine în caz de coliziune.

Șoferii pot alege între modurile de operare Comfort și ECO, precum și între trei trepte de recuperare a energiei (D-, D și D+). Opțional, sistemul de aer condiționat poate fi unul bazat pe o pompă de căldură, care crește autonomia.Mercedes-Benz Vans a prezentat modelul electric eCitan

Modelele eCitan Panel Van dispun în standard de sisteme de asistență precum Hill Start Assist, Crosswind Assist și ATTENTION ASSIST. Standard pe eCitan Tourer și opționale la Panel Van sunt Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist și Speed Limit Assist.

La cerere, Mercedes‑Benz Vans mai poate echipa modelul eCitan cu sistemele Active Distance Assist DISTRONIC, Active Steering Assist și Active Parking Assist. Pentru modelele care tractează remorci este disponibil sistemul Trailer Stabilisation Assist. Tot opționale sunt și farurile LED High Performance și lumini spate parțial LED.Mercedes-Benz Vans a prezentat modelul electric eCitan

Modelul eCitan Panel Van este echipat în standard cu 6 airbaguri: frontale, torace și cap. Modelul Citan Tourer are și un al șaptelea airbag, montat central, care se deschide între șofer și copilot în cazul unei coliziuni severe din lateral.

Lansarea vânzărilor pentru Mercedes-Benz Citan cu ampatament lung

Modelul convențional Citan Panel Van cu ampatament lung va fi disponibil pe primele piețe din această vară. Acesta are o capacitate de încărcare de 3,62 metri cubi (+0,72 mc față de modelul compact), o lungime utilizabilă de 2,17 metri până la peretele despărțitor și o sarcină utilă de până la 855 kg.

Citan cu ampatament lung va fi disponibil cu două motoare diesel (95 CP și 116 CP) și unul pe benzină (131 CP). Echiparea standard și opționalele sunt identice cu cele ale modelului compact.

Din aceeași categorie...

Back to top button