Utilitare ușoare

Mercedes-Benz Vans a produs 25.000 de utilitare electrice

Mercedes-Benz Vans a anunțat că a depășit borna de 25.000 de utilitare electrice produse. Cel mai vândut model electric este eVito, urmat de eSprinter și EQV.

”Avem un obiectiv clar: vrem să fim cel mai mare producător de utilitare electrice. La finalul anului 2021, am fost din nou lideri de piață în segmentele de utilitare de dimensiuni medii și mari din Europa. Cu viitoarele modele eCitan și EQT vom completa gama noastră de produse, oferind utilitare electrice din toate segmentele”, a declarat Mathias Geisen, șeful Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans a produs 25.000 de utilitare electrice

Prima utilitară electrică Mercedes a fost Vito E-Cell, în 2010. În prezent, portofoliul electric include modele din segmentul mediu (EQV, eVito and eVito Tourer) și mare (eSprinter). În acest an, el va fi suplimentat de modelele mici eCitan și EQT.

Modelul eVito a fost prezentat în 2017, urmat de eSprinter în 2019 și EQV în 2020. Producția următoarei generații eSprinter va începe în a doua jumătate a anului 2023. În plus, din acest an fabricile Mercedes-Benz Vans vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Citan 112 CDI: Specialist urban și nu numai

Utilitarele electrice sunt produse pe aceeași linie de asamblare ca modelele diesel. Astfel, producția poate fi adaptată foarte precis și flexibil, în funcție de cererile pieței.

Începând din 2025, toate noile produse dezvoltate de Mercedes-Benz Vans vor fi electrice. Până cel târziu în 2030, producătorul va fi pregătit să treacă complet la electromobilitate, dacă piața o va permite.

Din aceeași categorie...

Back to top button