Utilitare ușoare

Mercedes Benz Vans a vândut vehiculul cu numărul 7.000.000

Mercedes‑Benz Vans a celebrat recent o bornă istorică: vânzarea vehiculului cu numărul 7.000.000, un model eSprinter, unui client din Germania.

Vehiculul aniversar a fost cumpărat de brutăria Taube din Oschatz (Saxonia), de la partenerul GRUMA Automobile GmbH.

Mercedes Benz Vans a vândut vehiculul cu numărul 7.000.000

”7 milioane de vehicule vândute în 30 de ani reprezintă un succes uriaș. Vehiculul aniversar este cel mai vândut model al nostru. Suntem încântați că Taube a optat pentru versiunea electrică și va putea oferi șoferilor și clienților toate avantajele livrărilor fără emisii locale”, a declarat Klaus Rehkugler, șef de Vânzări și Marketing al Mercedes‑Benz Vans.

”Suntem mândri că ne putem extinde flota cu acest eSprinter. Este un alt pas în direcția corectă pentru compania noastră, care pune mare valoare pe sustenabilitate și calitate. Pe lângă propriul sistem fotovoltaic putem face acum livrări fără emisii către cele 15 magazine ale noastre”, a spus și Nils Taube, proprietarul brutăriei Taube.

Mercedes-Benz are o lungă tradiție în construcția de vehicule comerciale. Încă din 1896, Rheinische Gasmotorenfabrik Benz & Cie și-a extins gama de produse cu un furgon pentru livrări, care a fost primul vehicul comercial ușor.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Citan 112 CDI: Specialist urban și nu numai

Jubileul actual se referă doar la numărul de vehicule vândute de Mercedes‑Benz Vans, începând din 1992. În prezent, gama producătorului cuprinde modelele Sprinter, Vito și Citan și versiunile lor electrice.

Primul Sprinter a fost lansat în 1995, Vito s-a alăturat gamei în 2003, iar Citan a apărut în 2012. În 2019 a fost produs primul eSprinter. Modelul eSprinter Panel Van de 3,5 tone are un volum de marfă de 11 mc, motor de 85 kW (295 Nm) și o baterie ce se poate încărca de la 10% la 80% în aproximativ 25 de minute.

Modelele Sprinter și eSprinter sunt foarte populare printre clienții din multe sectoare de activitate (curierat, transporturi express, companii de construcții, meșteșugari, companii mici și mijlocii). În 2021, Mercedes‑Benz a livrat clienților peste 215.000 de unități Sprinter și eSprinter.

Mercedes Benz Vans a vândut vehiculul cu numărul 7.000.000

Din aceeași categorie...

Back to top button