Camioane

Mercedes-Benz eActros intră în producția de serie la 7 octombrie

Mercedes a anunțat astăzi că primul camion electric al mărcii, eActros, va intra în producția de serie pe 7 octombrie. Azi a început producția de componente cheie, precum pachetele de baterii, axele și transmisiile.

Primul eActros de serie va părăsi linia de producția a fabricii din Wörth am Rhein la data de 7 octombrie 2021. Până atunci, fabrica Mercedes-Benz din Mannheim a început astăzi să asambleze pachetele de baterii. De asemenea, fabrica din Kassel a început asamblarea axelor electrice, iar cea din Gaggenau produce componentele asociate transmisiei.

Mercedes-Benz eActros intră în producția de serie la 7 octombrie

Axele electrice constau în puntea propriu-zisă, la care se atașează motorul electric și transmisia cu două viteze. Axele se montează pe camioane la fel ca cele convenționale. Astfel, este posibilă integrarea producției de camioane electrice pe liniile de asamblare existente. De aceea, procesul de producție este flexibil și necostisitor.

În ce privește transmisia, fabrica Mercedes-Benz din Gaggenau utilizează tehnică de ultimă oră pentru producerea componentelor mecanice și a carcaselor asociate. Gama de componente produse aici pleacă de la un mic angrenaj planetar, cu diametrul exterior de doar 57 mm, până la o roată de angrenare cu diametru de 365 mm și greutate de 40 kg.

În total, 10 componente de transmisie și 3 carcase sunt furnizate fabricii Mercedes-Benz din Kassel, unde se asamblează mai departe axele electrice.

VEZI ȘI: Camionul electric Mercedes-Benz eActros, testat la înălțime în Tirolul de Sud

Tot astăzi, patru camioane electrice eActros, în versiune foarte apropiată de cea de serie, au început operațiunile practice alături de clienți. Primul dintre aceste camioane va fi folosit pentru livrări de Logistik Schmitt, în zona de nord a Munților Pădurea Neagră.

Alte două camioane electrice cu agregate de refrigerare FRIGOBLOCK vor fi folosite pentru transport de alimente de către Simon Loos și Tevex Logistics. Al patrulea camion, configurat pentru colectare de deșeuri, va fi utilizat de compania de reciclare și servicii municipale și industriale Remondis.

Din aceeași categorie...

Back to top button