Ecofriendly

Viitorul Mercedes eActros LongHaul va avea baterii CATL

Daimler Truck AG și CATL și-au extins parteneriatul global.

CATL va fi furnizorul de pachete de baterii litiu-ion și pentru camionul electric Mercedes-Benz eActros LongHaul, care va intra în producția de serie în 2024. Bateriile vor fi furnizate până după 2030.

Pentru a îndeplini cerințele camioanelor electrice pentru aplicații pe distanțe lungi, bateriile vor combina densitatea energetică înaltă cu un ciclu de viață foarte lung și posibilitatea de încărcare rapidă. În plus, cele două companii vor dezvolta viitoarea generație de baterii și pachete de baterii pentru camioane. Colaborarea se va concentra pe modularitate și scalabilitate, pentru a putea susține diferitele aplicații ale viitoarelor camioane electrice.

Viitorul Mercedes eActros LongHaul va avea baterii CATL

Colaborarea dintre Daimler Truck AG și CATL a început în 2019. CATL va livra pachete de baterii litiu-ion pentru modelele de serie Mercedes-Benz eActros, Freightliner eCascadia și Freightliner eM2. În toamna trecută, Daimler a anunțat modelul eActros LongHaul, cu autonomie de aproximativ 500 km, care va primi de asemenea baterii CATL.

Strategia Daimler este de a oferi doar camioane și autobuze fără emisii de CO2 în Europa, Japonia și SUA până în 2039. Începând din 2022, portofoliul de produse va include camioane electrice de serie în cele trei regiuni. Până în 2027, Daimler vrea să își extindă portofoliul cu camioane electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen.

VEZI ȘI: Mercedes începe testele cu primul prototip GenH2 Truck, alimentat cu hidrogen

În Europa, producția de serie a modelului eActros va începe în a doua jumătate a acestui an. În 2022 va începe producția celui de-al doilea camion electric Mercedes, eEconic. Tot anul viitor va începe producția modelelor americane Freightliner eCascadia și eM2. Daimler produce deja camioanele electrice ușoare FUSO eCanter, livrate în peste 200 de unități în Europa, Japonia, SUA și Australia.

Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) este cel mai mare producător mondial de baterii litiu-ion. În prezent, CATL construiește o fabrică în Erfurt (Germania), unde vor fi produse bateriile sale pentru Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button