Camioane

Mercedes prezintă la 30 iunie versiunea de serie a camionului electric eActros

La 30 iunie, Mercedes-Benz Trucks va prezenta în premieră mondială versiunea de serie a camionului electric cu baterii eActros, a cărui producție va începe în a doua jumătate a anului.

Evenimentul digital va fi găzduit de Karin Rådström, șefa Mercedes-Benz Trucks, și de Andreas von Wallfeld, șef de vânzări și marketing. În cadrul ceremoniei, producătorul va prezenta detaliile tehnice ale primului său camion electric, ale cărui performanțe vor fi superioare față de prototipuri în ce privește autonomia, puterea și sistemele de siguranță.

Mercedes prezintă la 30 iunie versiunea de serie a camionului electric eActros

Producția de serie a modelului eActros va începe la fabrica din Wörth în a doua jumătate a acestui an. ”Am prezentat un concept de camion electric greu în 2016. După doi ani am început testarea prototipurilor alături de clienți renumiți. Modelul de serie eActros, pe care îl vom prezenta la 30 iunie, este rezultatul final al experienței acumulate în acești ani. Grație testelor extinse, vom putea lansa un vehicul complet personalizat pe nevoile clienților și o gamă extinsă de servicii”, a declarat Andreas von Wallfeld.

VEZI ȘI: Mercedes începe testele cu primul prototip GenH2 Truck, alimentat cu hidrogen

Începând din 2018, aproape 20 de camioane electrice Mercedes eActros de 18 și 25 de tone au fost testate, în două faze, alături de diverși clienți din Germania, Elveția, Belgia și Olanda. Testele au reliefat că modelul electric are performanțe dinamice cel puțin egale cu un camion diesel. În plus, eActros este mult mai silențios, iar cuplul este livrat fluent pe toată plaja de viteze.

Daimler Truck AG vrea să ofere până cel târziu în 2039 doar camioane electrice cu baterii și celule de combustie alimentate cu hidrogen în Europa, SUA și Japonia.

Ceremonia de lansare a modelului de serie eActros va putea fi urmărită aici, pe 30 iunie, de la ora României 11:00.

Din aceeași categorie...

Back to top button