Bus

Livrare dublă de autobuze electrice articulate Mercedes eCitaro G în Hamburg

Mercedes-Benz a livrat recent două autobuze electrice articulate eCitaro G cu baterii solid state către companiile Hochbahn și VHH din Hamburg.

Ambele autobuze fac parte din comenzi mai mari. Mercedes-Benz se află în prezent în plin proces de livrare a 37 de eCitaro (20 livrate deja) către Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH) și 34 de eCitaro către Hamburger Hochbahn AG. Comenzile includ atât autobuze solo, cât și articulate.

Livrare dublă de autobuze electrice articulate Mercedes eCitaro G în Hamburg

Ambele autobuze Mercedes eCitaro G livrate sunt echipate cu baterii cu electrolit solid. Autobuzele au câte 7 pachete de baterii, pentru o capacitate totală de 441 kWh. Bateriile solid state sunt caracterizate de o densitate energetică foarte mare și o durată de viață extinsă. Încărcarea se face doar pe timp de noapte, la depou.

Autobuzele de 18,13 metri lungime au patru uși și o configurația a scaunelor identică, cu 3 zone pentru cărucioare și scaune cu rotile. Pasagerii au la dispoziție prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, iar șoferii sunt protejați cu pereți compleți de plastic.

VEZI ȘI: Noul autobuz interurban Mercedes Intouro, prezentat în România

Hamburger Hochbahn AG operează autobuze și tramvaie în Hamburg. Cele aproximativ 1.000 de autobuze deservesc 113 linii și aproximativ 1.400 de stații. Autobuzele transportă anual aproximativ 214 milioane de pasageri. Din 2020, compania a comandat doar autobuze urbane electrice.

Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH operează 115 de linii în regiunea metropolitană Hamburg. Cu o flotă de aproape 700 de autobuze, VHH transportă anual peste 100 de milioane de pasageri. De anul trecut, compania a comandat doar autobuze electrice pentru utilizarea în zona urbană Hamburg.

Cele două companii, partenere în Hamburg Transport Association (HVV), lucrează împreună pentru a deservi rețeaua de autobuze din Hamburg și zonele înconjurătoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button