SustenabilitateTop News

Mercedes plantează un copac pentru fiecare camion și autobuz înmatriculat în România

Mercedes-Benz Trucks & Buses România susține demersul de împădurire din zona Filipeștii de Târg (Prahova): în luna aprilie vor fi plantați 1.558 de copaci, reprezentând numărul total de camioane, autobuze și autocare noi din portofoliul companiei înmatriculate în 2021 în România.

Această inițiativă este susținută și de angajații Mercedes-Benz Trucks & Buses România, printr-o zi dedicată de voluntariat. Aceasta a avut loc pe 9 aprilie, când 40 de angajați au participat la evenimentul de plantare a 700 de puieți pe o suprafață de 1.000 mp.

Mercedes plantează un copac pentru fiecare camion și autobuz înmatriculat în România

”Mercedes-Benz Trucks & Buses România derulează pentru al doilea an consecutiv, împreună cu Asociația Pădurea Copiilor, o acțiune de plantare, iar continuitatea acestui proiect, dar și implicarea colegilor mei, arată că sustenabilitatea este pentru noi un mod de a fi și nu doar un model de business. Acest eveniment se înscrie în acțiunile care consolidează politica Daimler Truck AG de reducere a impactului climatic, iar pe noi ne bucură să fim parte dintr-un proiect atât de drag, care a pornit din dorința de a proteja mediul înconjurător”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

Mercedes-Benz Trucks & Buses România a contribuit la împădurirea a 0,3 hectare. Noile plantații includ 21 de specii dintre cele 30 specifice zonei de câmpie, iar la Filipeștii de Târg au fost plantați stejari, tei, carpen, cătină roșie, arțar, frasin și mojdrean.

Grupul Daimler și-a stabilit ca țintă pentru 2039 să producă exclusiv camioane și autobuze electrice și propulsate cu hidrogen pentru mai multe piețe-cheie: Europa, Japonia și America de Nord. Grupul testează deja astfel de modele din anul 2010.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Trucks lansează a treia generație a motorului OM 471

Încă din 2018, Daimler a demarat producția de serie pentru eCitaro, un autobuz urban complet electric, cu zero emisii la nivel local, silențios, fiabil și extrem de eficient din punct de vedere energetic. eCitaro a fost prezentat inclusiv în România în toamna anului 2019.

Totodată, Mercedes-Benz Trucks & Buses România demarează în 2022 vânzarea noului eActros, camionul electric pentru distribuție, cu o sarcină totală de până la 26 de tone, autonomie de până la 400 km și care se află în producție de serie din 2021. Modelul a fost deja testat cu succes, în condiții reale de transport, începând din 2018, de către clienți Mercedes-Benz Trucks, și și-a făcut debutul în mai multe flote la nivel european. Primul eActros va ajunge în România în vara acestui an.

Asociația Pădurea Copiilor este prezentă în 23 de comunități din sudul României, reușind să readucă la viață prin împădurire peste 111 ha de teren neproductiv, dintre care 33 ha de pădure se află deja la stare de masiv. Misiunea asociației este de a crește păduri în 100 de comunități din zonele de sud ale țării până în 2035.

Anul 2021 a însemnat pentru Pădurea Copiilor peste 190.000 de puieți plantați, 23,45 ha de pădure nouă, 4 comunități nou intrate în program (Saelele, Urziceni, Filipeștii de Târg, Buftea) și 469 de voluntari activi în campaniile de împădurire.

Din aceeași categorie...

Back to top button