Utilitare ușoare

Mercedes SUSTAINEER: Cum ar putea arăta livrările urbane în viitor

Mercedes‑Benz Vans ne oferă o viziune despre cum ar putea arăta viitorul livrărilor urbane cu vehiculul demonstrativ Sustaineer (SustainABILITY PIONeer).

Conceptul se bazează pe utilitara electrică Mercedes-Benz eSprinter, dar dispune suplimentar de numeroase soluții proiectate pentru a îmbunătăți calitatea vieții din orașe, conserva resursele și proteja sănătatea și siguranța șoferului și a celorlalți participanți la trafic.

Mercedes SUSTAINEER: Cum ar putea arăta livrările urbane în viitor

Printre acestea se numără un filtru de particule fine, un panou solar montat pe plafon sau componente fabricate din materiale reciclate. Toate aceste inovații și soluții tehnice prezentate de SUSTAINEER au fost proiectate pentru a putea fi montate în viitor pe vehiculele de serie ale Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans este convinsă de avantajele ecologice și economice ale vehiculelor comerciale ușoare electrice cu baterii. Divizia este pregătită să treacă la electrificarea totală înainte de finalul acestei decade. Începând din 2022, fabricile companiei din toată lumea vor funcționa într-un mod neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, utilizând doar electricitate din surse regenerabile.

VEZI ȘI: Totul despre camionul electric Mercedes eActros

Clienții Mercedes-Benz Vans pot alege deja patru modele electrice: eSprinter, eVito furgon, eVito Tourer și EQV. În 2022, portofoliul de vehicule electrice va fi extins și în segmentul de vanuri de mici dimensiuni, cu modelele eCitan și EQT.

Astfel, Mercedes-Benz va deveni singurul producător din lume care oferă modele electrice în toate segmentele de vehicule utilitare ușoare. După 2025, arhitecturile noilor vehicule vor fi doar electrice. În prezent, Mercedes-Benz Vans dezvoltă o arhitectură complet nouă pentru vehiculele sale comerciale, denumită VAN.EA.

În a doua jumătate a anului viitor, Mercedes-Benz va prezenta și un concept de reparare sustenabilă, care va prelungi ciclul de viață al bateriilor sale electrice. Astfel, celor trei R din economia circulară (Reducere, Reutilizare și Reciclare) li se va putea adăuga un al patrulea: Reparare.

În plus, Mercedes-Benz Vans vrea să crească gradul de reciclare a bateriilor cât mai mult posibil. Până în 2030, obiectivul este de a reduce utilizarea resurselor primare în sistemele de propulsie și baterii cu până la 40%.

Din aceeași categorie...

Back to top button