CamioaneGreenZone

Mercedes testează al doilea camion electric al mărcii, eEconic

Mercedes-Benz Trucks accelerează dezvoltarea camionului electric cu baterii eEconic cu intrare joasă, pentru operațiuni municipale. Modelul a ajuns în faza de teste, iar în curând va începe testele în operațiuni reale alături de clienți.

Inginerii Mercedes se concentrează în prezent pe teste pentru siguranță, performanță și durabilitate, dar eEconic va trece și prin teste de iarnă și de vară pentru baterii și sistemul de propulsie. Alte teste măsoară nivelul de zgomot, compatibilitatea electromagnetică și comportamentul pe drumuri grele.

Mercedes testează al doilea camion electric al mărcii, eEconic

După terminarea acestor teste, eEconic va trece la următorul pas: teste cu clienți în operațiuni reale. Începutul producției de serie a modelului eEconic la fabrica din Wörth este planificată pentru a doua parte a anului 2022.

Mercedes-Benz eEconic se bazează pe platforma globală Daimler pentru camioane electrice. Arhitectura electrică se bazează pe cea a modelului eActros pentru distribuție grea, care a avut premiera la finalul lunii iunie.

Ca urmare, specificațiile tehnice sunt în mare parte identice, cu autonomie de până la 400 km. În configurația pentru colectare de deșeuri, eEconic va putea să acopere majoritatea rutelor tipice fără nevoia de reîncărcare pe traseu. Acesta va fi primul model eEconic disponibil, cu masă maximă admisă de 27 de tone și configurație 6×2.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz România are noi șefi de vânzări camioane noi și rulate

Ca și eActros, eEconic folosește o axă electrică cu două motoare electrice integrate și o transmisie cu două viteze. Modelele de preserie vor avea trei pachete de baterii de câte 105 kWh fiecare. Motoarele răcite cu lichid oferă o putere continuă de 330 kW și una de vârf de 400 kW.

Autonomia poate fi prelungită prin recuperarea energiei în momentele de frânare, un avantaj major în operațiunile de colectare de deșeuri, cu opriri dese. Bateriile vor fi încărcate doar la finalul programului, la depou, la o putere de până la 160 kW.

La fel ca Econic convențional, eEconic va avea o cabină DirectVision cu intrare joasă, parbriz panoramic, ușă vitrată pe partea pasagerului și o poziție de condus joasă. Cabina oferă spațiu pentru până la 4 oameni.

Din aceeași categorie...

Back to top button