Stiai caȘtiri

Merge și așa: Un cui în locul manetei retarderului!

Un control desfășurat recent în Polonia a descoperit unul dintre cele mai neîntreținute camioane din Europa. Cireașa de pe tort: un cui în locul manetei retarderului.

Vineri (8 iulie), inspectorii de transport rutier din Kłodzko au fost suprinși de un camion care circula cu viteză excesivă pe drumul nr. 8, în ciuda limitării din zonă.

Merge și așa: Un cui în locul manetei retarderului!

Inspectorii au plecat în urmărirea combinației, ordonându-i șoferului să oprească într-o parcare, unde au început controlul. Încă de la prima vedere, ei au fost uimiți de starea proastă în care se găseau atât capul tractor, cât și semiremorca.

Analiza computerizată a erorilor a arătat folosirea unui emulator de AdBlue, care a fost reperat rapid. Alte probleme cu potențial periculos au fost descoperite la fiecare pas: defecțiuni la lumini, inclusiv stopuri complet nefuncționale la capul tractor, faruri mătuite și sparte, anvelope extrem de uzate atât la capul tractor, cât și la sermiremorcă, suporturi stabilizatoare deteriorate, amortizoare defecte cu scurgeri de ulei, defecțiune la alimentarea sistemului EBS al remorcii și o scurgere în sistemul de frânare pneumatic.

VEZI ȘI: Polonia pregătește confiscarea vehiculelor conduse de șoferi băuți

Ca rezultat al inspecției, ambele vehicule și-au pierdut numerele de înmatriculare și nu mai pot fi conduse pe drumurile publice. Ele au fost direcționate către o parcare din apropiere cu interdicție absolută pentru utilizarea ulterioară.

Șoferului combinației nefericite a primit câteva amenzi, iar compania de transport, în afară de repararea defecțiunilor identificate de inspectori, va fi supusă și procedurilor administrative, care îi pot aduce sancțiuni importante.

Din aceeași categorie...

Back to top button