Bus

Metropola Rouen Normandie comandă 10 autobuze Mercedes-Benz eCitaro

Metropola Rouen Normandie a comandat 10 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro, cu două tipuri de baterie, inclusiv cu electrolit solid.

Regiunea din nord-vestul Franței este compusă din orașul Rouen și 70 de municipalități mici. Modelele eCitaro comandate recent vor fi primele autobuze urbane electrice care vor intra în flota regiunii Rouen Normandie.

Metropola Rouen Normandie comandă 10 autobuze Mercedes-Benz eCitaro

Rețeaua de tranport public din zonă este acoperită cu peste 200 de autobuze. Cei aproximativ 500.000 de locuitori nu au la dispoziție doar rute de autobuz tradiționale, ci și autobuze școlare, un sistem BRT de tranzit rapid, o linie de autobuz nocturnă, conexiune cu metroul și cinci linii de transport la cerere. În total, rețeaua acoperă peste 18 milioane km anual.

Cele 10 autobuze electrice eCitaro sunt perfecte pentru condițiile provocatoare din zonă. Mercedes-Benz va livra vehiculele în vara acestui an.

Comanda include 8 modele solo cu a doua generație de baterii NMC, cu o capacitate de 396 kWh, și alte două autobuze solo echipate cu baterii cu electrolit solid, cu o capacitate de 441 kWh. Autobuzele vor fi încărcate la depoul din Rouen. Toate vehiculele sunt echipate cu o priză în partea dreaptă față și alta în spate.

VEZI ȘI: Autocar construit pe un șasiu Mercedes-Benz Atego

Cele trei uși duble asigură un acces rapid al pasagerilor în stații. Interiorul este unul deosebit: podea în nuanța negru grafit, tapițerie a scaunelor gri și mânere de susținere albastre. Pasagerii au la dispoziție prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Modele eCitaro comandate nu vor oferi doar un transport mai curat, ci și mai sigur. Printre sistemele de siguranță incluse se numără Active Brake Assist și Sideguard Assist.

Din aceeași categorie...

Back to top button