Camioane

MHS Truck & Bus a prezentat în România sistemul MAN OptiView

MHS Truck & Bus a prezentat în România noile sisteme de asistență MAN, cu o concentrare specială asupra sistemului MAN OptiView.

Cu această ocazie, producătorul a adus în România, pentru prezentare și testare, un model MAN TGX și un MAN TGL, configurate cu o echipare de vârf, inclusiv cu sistemul OptiView.

MHS Truck & Bus a prezentat în România sistemul MAN OptiView

Sistemul joacă un rol important în prevenirea accidentelor, deoarece camerele video reduc dramatic riscul ca șoferii de camion să nu observe alți participanți la trafic. Câmpul de vizibilitate este mai larg, eliminând punctele oarbe de pe ambele părți și ajutând la protecția bicicliștilor și pietonilor.

MAN OptiView este disponibil la comandă ca echipament opțional. Prin intermediul acestui sistem, oglinzile exterioare convenționale sunt înlocuite de camere în lateralele și partea din față a camionului, iar o cameră pentru mersul cu spatele poate fi adăugată ca opțiune suplimentară. Camerele arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două monitoare mari de înaltă rezoluție, montate în stâlpii parbrizului și pe ecranul sistemului multimedia.

VEZI ȘI: MAN vrea un camion care să poată merge autonom pe autostradă până în 2025

În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferilor de camion în timpul pauzelor și nopților petrecute în spațiile de odihnă. Grație vizibilității complete oferite de sistemul de camere, șoferii nu trebuie să părăseacă vehiculul sau măcar să tragă draperia cabinei pentru a verifica ce se întâmplă, atunci când aud un zgomot suspect. Astfel, la nevoie, ei sunt mai bine protejați și pot notifica incidentul la poliție din adăpostul cabinei.

”Pentru MHS Truck & Bus este foarte important să pună la dispoziția clienților săi ultimele inovații, atât în ceea ce privește produsele MAN, cât și cele mai noi tehnologii de întreținere și reparație din cadrul rețelei naționale de service. Prezentarea sistemului MAN OptiView reprezintă prima noutate a acestui an”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Primele camioane MAN echipate cu acest sistem vor fi livrate în România în al doilea trimestru al acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button