Economic

MHS Truck & Bus Group a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 30% în 2018

Vânzările de camioane noi MAN au crescut, în 2018, cu 35% față de anul precedent, în contextul creșterii pieței totale de vehicule comerciale grele, doar cu 14%.

În 2018, MHS Truck & Bus Group, cel mai performat importator și distribuitor de vehicule comerciale MAN din Europa Centrală și de Est, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 30%.

MHS Truck & Bus Group a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 30% în 2018

Cota de piaţă înregistrată de MHS Truck & Bus Group în 2018 în ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi a fost de 19%, în condițiile eliminării înmatriculărilor de vehicule vândute de organizațiile din afară.

Aceasta a reprezentat o creștere de 35% pentru vânzările de camioane noi în comparație cu anul precedent. De asemenea, grupul a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 120 milioane euro, cu 30% mai mare față de 2017.

În 2018, MHS Truck & Bus Group a livrat mai multe flote de peste 30 de camioane, majoritatea fiind destinate transportului internațional, respectiv a înregistrat o creștere de 2.4% față de 2017 pentru vânzările de vehicule specializate din gama medie și mare.

Cel mai vândut model din gama MAN a fost autotractorul TGX 18.500 EfficientLine3, cu motor de 500 CP, precum și camionul de construcții MAN TGS 8×4 de 41 de tone, în diferite variante de putere.

Tot în 2018, MHS Truck & Bus Group a oferit clienților săi trei ediții speciale de camioane destinate transportului internațional, acestea având dotări speciale, în funcție de ediție: Ediția Centenară, Ediția FC Viitorul MAN, Ediția Bavareză.

MHS Truck & Bus Group a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 30% în 2018

Pe segmentul autocarelor și autobuzelor, compania a livrat un număr de 12 unități, dintre care 8 unități au fost destinate licitațiilor.

De asemenea, compania a fost distinsă cu locul I de către Camera de Comerț și Industrie București pentru activitatea desfășurată în domeniul său, în anul 2017.

Rezultate pozitive pe segmentul de camioane rulate
Activitatea grupului în domeniul camioanelor rulate a fost de succes în 2018, fiind livrate aproximativ 400 unități camioane rulate.

Optimizarea continuă a platformei online de prezentare a ofertelor de camioane rulate disponibile în stoc permite accesul extrem de facil al clienților la toată gama de oferte disponibile.

VEZI ȘI: În 2018, înmatriculările de vehicule comerciale noi în UE au crescut cu 3.2%

De asemenea, cele mai multe vânzări au fost realizate în centrele second hand din Otopeni, Sibiu, Brașov și Timișoara. Rezultatul obținut în anul precedent a fost sprijinit și de un proces de reorganizare și optimizare a întregului department de vânzari a camioanelor rulate MAN.

Activitate After Sales în creștere
Creșteri pentru cei mai importanți indicatori s-au înregistrat și în activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group, și anume: creștere a intrărilor în service cu 4% față de 2017, precum și o creștere a orelor de manoperă prestate cu 10% față de anul precedent.

Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2018, cu 12% față de 2017. O îmbunătățire semnificativă, care atestă încrederea și loialitatea clienților față de rețeaua de service MHS Truck Service, o reprezintă dublarea contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2018.

Contractele de service Comfort și ComfortPlus cuprind toate operațiunile de mentenanță preventive care sunt enumerate în planul de revizii al autovehiculului, cel din urmă oferind și reparațiile mecanice și electrice ale tuturor sistemelor care echipează vehiculele comerciale MAN. Fiecare contract de service achiziționat include și un curs gratuit MAN ProfiDrive.

În anul precedent, activitatea de After Sales s-a caracterizat și printr-un grad ridicat de ocupare a serviceurilor susţinut de campanii permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb, oferte speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate modelului și sezonului).

MHS Truck Service oferă în mod constant tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.

Unul dintre elementele importante de garantare a calității la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group clienților săi îl reprezintă dezvoltarea continuă a sistemului de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor, atât pentru activitatea de Vânzări cât şi pentru cea de After Sales.

Astfel, prin verificarea constantă a Indexului de satisfacţie a clienţilor, calitatea serviciilor oferite acestora este menţinută la cel mai înalt nivel.

Cursuri pentru tehnicieni MAN
Un alt element de garantare a calităţii la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group, îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfecționare din Bucureşti şi Sibiu.

Cursurile respectă conceptele MAN Academy şi standardele MAN, cele două centre de perfecţionare, oferind atât cursuri teoretice cât şi cursuri practice.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group înregistrează anul acesta a şaptea generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

Parteneriate sportive
În 2019, MHS Truck & Bus Group sărbătorește 10 ani de parteneriat cu Academiei Gheorge Hagi, fiind principalul sponsor pentru mijloacele de transport, necesare echipelor sale. De asemenea, Grupul a devenit sponsor oficial și al echipei de rugby, campioană națională a României, Timișoara Saracens.

Perspective pentru 2019
Anul 2019 reprezintă un an dedicat dezvoltării investițiilor aferente rețelei naționale de serviceuri MHS Truck Service. Astfel, un nou centru de competență MAN va fi deschis în partea de vest a țării, la Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.

“Dezvoltare continuă și îmbunătățirea serviciilor de After Sales oferite clienților prin rețeaua națională de serviceuri, reprezintă o preocupare constantă pentru compania noastră. În anul 2019 dorim extinderea rețelei de service prin deschiderea unui nou centru de competență MAN la Oradea. Astfel, vom asigura, prin dezvoltarea rețelei de serviceuri proprii MAN și cu sprijinul rețelei partenerilor de service autorizați, o prezență mult mai activă în întâmpinarea solicitărilor clienților noștri”, spune Michael Schmidt, Președinte al MHS Holding.

În 2019, MHS Truck & Bus Group se va concentra, la fel ca și în anul precedent, în a-și sprijini clienții și activitatea acestora prin îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite.

“În ceea ce priveşte anul 2019, dorim să avem acceași performanţa din anul precedent. De aceea, pe lângă produsele premium, fiabile oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After Sales pentru a asigura simplificarea activităților derulate de companiile acestora”. a adăugat Claudia Iordache, CEO al MHS Truck & Bus.

Pachetul de servicii After Sales include MAN Mobile 24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel european cât și la nivel internațional.

Din aceeași categorie...

Back to top button