Timp liber

MHS Truck & Bus susține festivalul Săptămâna Haferland 2021

MHS Truck & Bus, importatorul și distribuitorul vehiculelor comerciale MAN în România, susține Săptămâna Haferland 2021, cel mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 1 august.

Evenimentele sunt concentrate în jurul bisericilor fortificate din Archita, Bunești, Viscri, Saschiz, Homorod, Criț și Meșendorf, dar și în centrul frumos amenajat al orașului Rupea.

MHS Truck & Bus susține festivalul Săptămâna Haferland 2021

Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului (Haferland) cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

În condiții de siguranță, timp de trei zile, publicul va avea ocazia să asiste la reprezentații artistice de înaltă ținută, cât și la momente care să aducă aminte de vechile tradiții ale locuitorilor din satele săsești.

VEZI ȘI: 10 ani de parteneriat între MHS Truck & Bus Group și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi

Astfel, organizatorii vor realiza un arc în timp și vor aduce în prim plan adevăratele tradiții, care prin muzică, dans și expoziții de obiecte vechi vor evoca autenticitatea unor vremuri după care tânjim cu toții, cât și măiestria artistică a unor personalități, care fac cinste acestei țări în spectacolele din țară și din întreaga lume.

Programul festivalului Săptămâna Haferland 2021 poate fi găsit pe www.haferland.ro, https://www.facebook.com/haferland, și https://www.instagram.com/saptamana_haferland/

Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Primului Ministru al Landului Renaniei de Nord-Westfalia, domnul Armin Laschet. În afară de MHS Truck & Bus Group, partenerii evenimentului sunt Fundația M&V Schmidt, Automobile Bavaria, Tranferoviar Călători, AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Din aceeași categorie...

Back to top button