Știri

MHS Truck & Bus devine importator exclusiv al vehiculelor militare Rheinmetall

MHS Truck & Bus a devenit începând din iunie importator exclusiv şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România.

Primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX prezentat în cadrul unui eveniment organizat de MHS Truck & Bus și Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV) la sediul din Militari.

Rheinmetall nu este la prima prezentare a unui vehicul militar din familia HX în România.

În urmă cu câteva luni, producătorul de tehnică militară a expus un camion din familia HX (o configurație 8×8, de data aceasta) în poligonul de teste de la Moreni.

Începând din 2010, dezvoltarea, producția și vânzarea acestor familii de produse a fost preluată de MAN Military Vehicles (MMVS), un joint-venture între MAN și Rheinmetall.

„Noul parteneriat urmărește să beneficieze de infrastructura complexă pe care grupul MHS o deţine în întreaga țară – reţeaua de service-uri, punctele de vânzare, stocul de piese de schimb existent în reţea”, a declarat Michael Schmidt, președintele MHS Group.

VEZI ȘI: NEOPLAN Tourliner C, noul autocar al echipei FC Viitorul Constanța

Pe lângă avantajele tehnice standard cu care vin echipate, din 2017 a început și un proces de adaptare a modelelor HX și TG care să țină cont de specificitățile geografice locale și ale armatei române.

„Rheinmetall este partenerul de încredere al armatelor din întreaga lume. Multe state NATO au decis să aleagă gama noastră de camioane HX și TG. România urmează și ea să se decidă pentru ce tip de vehicule va opta. Sperăm să putem convinge prin avantajele camioanelor noastre TG și HX”, a declarat Florian Naggies, director de vânzări în cadrul RMMV.

MHS Truck & Bus devine importator exclusiv al vehiculelor militare Rheinmetall

Evenimentul de la București este un pas din strategia de adaptare a produselor Rheinmetall-Man, astfel încât, contribuția locală să aibă o pondere cât mai consistentă în viitorul program de echipare al armatei române cu aceste vehicule.

Special create și adaptate local

Vehiculele de transport, special create și adaptate local, joacă astăzi un rol cheie în succesul misiunilor tactice. Pentru Rheinmetall, aceste vehicule nu sunt simple transportoare, ci suportul vital pentru forțele desfășurate în teren.

Pentru armatele NATO pe care le echipează, transportoarele RMMV și-au dovedit deja capacitățile extraordinare de protecție și mobilitate în teatrele de operațiuni.

În prezent, vehiculele militare ale Rheinmetall se bazează pe așa-numitele serii MAN Trucknology. Familia de vehiculele HX respectă întru totul standardele NATO.

Detaliu vehicule militare Rheinmetall

Sistemele HX construite de Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) sunt unele dintre cele mai durabile, versatile și eficiente din punct de vedere economic din clasa lor.

Concepute având ca prioritate mobilitatea

Toate configurațiile din familia de vehicule militare HX – de la 4×4 până la 10×10 – au fost concepute având ca prioritate mobilitatea.

Pot fi alimentate cu mai multe tipuri de carburant, pot opera într-o gamă largă de tipuri de climă și pot fi echipate cu module de protecție suplimentare sau chiar module cu armament pentru protecție proprie.

Modelele din familia HX sunt printre cele mai larg utilizate la nivel mondial, în operațiuni extrem de variate.

Cine utilizează vehiculele militare Rheinmetall?

Lista actuală a țărilor care au achiziționat configurații din clasa HX cuprinde Germania, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Danemarca, Norvegia și Suedia, fapt care oferă Rheinmetall un avantaj important în materie de interoperabilitate și logistică.

În funcție de comenzile pe care statul român le-ar putea da, Rheinmetall intenționează să asambleze în România, la Uzina Automecanică Moreni (UAM), camioane militare din familia HX.

Recent, Ministerul Apărării a lansat o mega licitație pentru achiziția de camioane, cisterne și remorci, în valoare totală de 3.4 miliarde de lei, contractul urmând să aibă o durată de 7 ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button