Știri

Michael Lohscheller, viitorul CEO al Nikola Corporation

Michael Lohscheller, actualul președinte al Nikola Motor, va ocupa de la 1 ianuarie 2023 funcția de CEO al Nikola Corporation.

Lohscheller îl va înlocui pe Mark Russell, care se va retrage din funcție la 1 ianuarie 2023. Russell va rămâne în Consiliul de Directori al Nikola Corporation.

Michael Lohscheller, viitorul CEO al Nikola Corporation

Cu efect imediat, Lohscheller își va asuma rolul de președinte al Nikola Corporation și se va alătura Consiliului de Directori, iar după retragerea lui Russel va prelua și funcția de CEO.

Lohscheller a devenit președinte al Nikola Motor în februarie 2022, având deja câteva realizări majore, inclusiv începerea producției de serie a modelului Tre BEV și noi etape în dezvoltarea modelului Tre FCEV. Compania a livrat 48 de camioane electrice în trimestrul al doilea al acestui an.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Nikola Motor este divizia producătoare de vehicule a Nikola Corporation, care se va ocupa în plus de sisteme de stocare a energiei și infrastructura de stații de alimentare cu hidrogen.

Michael Lohscheller are o experiență de peste 20 de ani la nivel de top în industria automotive mondială. Fostul CEO al Opel a mai ocupat în trecut funcții de conducere în cadrul Mitsubishi Motors Europe și al Volkswagen Group America.

Din aceeași categorie...

Back to top button