Michelin a extins gama de anvelope pentru camion X MULTI cu patru noi modele

Michelin a extins gama de anvelope pentru camion X MULTI cu patru noi modele
Michelin și-a extins gama de anvelope pentru camion X MULTI, prin adăugarea unei noi dimensiuni pentru X MULTI Z și X MULTI D, plus introducerea X MULTI HLZ și X MULTI HLT, două anvelope cu capacitate mare de încărcare.

Acestea din urmă, se adresează unei cereri de capacitate de încărcare suplimentară pentru camioane echipate cu macarale pe șasiu și remorci cu două axe, oferind în același timp toate avantajele versatilității și durabilității caracteristice gamei X MULTI.

Michelin a extins gama de anvelope pentru camion X MULTI cu patru noi modele

Aceste beneficii sunt acum disponibile și utilizatorilor de anvelope 315/80 R22.5, dimensiune care are o pondere semnificativă din piața de anvelope de camion. Între timp, încorporarea celor mai recente tehnologii brevetate Michelin a avut ca rezultat câștiguri importante în potențial kilometric, permițând parcurgerea cu până la 30% kilometraj suplimentar.

Noile Michelin X MULTI HLZ și X MULTI HLT au o capacitate de încărcare ridicată.

Destinată în special platformelor de exploatare forestieră și camioanelor echipate cu macarale pe șasiu, Michelin X MULTI HLZ este o anvelopă 385/65 R22.5 destinată axelor de direcție. Noul său concept HLZ a crescut capacitatea de încărcare la 10 tone pe axă, oferind în același timp o creștere potențială a kilometrajului de 30% comparativ cu predecesoarea acesteia.

Proiectat pentru toate tipurile de drumuri întâlnite în general în transportul pe distanță medie și la nivel național, noua bandă de rulare a Michelin X MULTI HLZ încorporează un compus care permite parcurgerea unui kilometraj superior având caneluri originale mai puțin adânci.

VEZI ȘI: Cât durează depășirea între două camioane și de ce nu poate fi interzisă complet?

Anvelopa pentru axe portante Michelin X MULTI HLT abordează problema cheie a capacității de încărcare într-un moment în care remorcile cu trei axe fac loc din ce în ce mai mult celor cu două axe.

Noua anvelopă este capabilă să transporte echivalentul unei tone suplimentare pe axă, în timp ce banda de rulare încorporează tehnologia Regenion și Carbion pentru o durată de folosire mai îndelungată (cu un potențial de kilometraj suplimentar de până la 25% comparativ cu predecesoarea acesteia (X Multiway HD XZE 385/65R 22.5) și rezistență la rulare mai mică.

Extindere a utilizării
Gama Michelin X MULTI, care până acum a acoperit în principal segmentul 315/70 R22.5, a fost extinsă pentru a include o versiune 315/80 R22.5 ca răspuns la cererea semnificativă pentru această dimensiune.

Michelin X MULTI Z pentru axe de direcție oferă un câștig potențial de 15% kilometraj în comparație cu predecesoarea acesteia și încorporează tehnologiile Michelin Regenion, Forcion și Infinicoil.

Michelin X MULTI D pentru axe motoare oferă un câștig potențial de 10% kilometraj în comparație cu predecesoarea acesteia. Banda de rulare încorporează tehnologia REGENION, în timp ce carcasa are tehnologia POWERCOIL.

Câștiguri la categoria performanță datorită tehnologiilor brevetate Michelin:

  • Regenion – banda de rulare auto-regenerativă a anvelopei menține o aderență bună în toate condițiile, pe toată durata de folosire, datorită apariției unor noi caneluri pe măsură ce se uzează.
  • Infinicoil – un fir continuu de oțel înfășurat în jurul anvelopei care nu numai că îmbunătățește rezistența în condiții de rulare solicitante, dar oferă, de asemenea, rezistență la rulare și îmbunătățește durabilitatea (6).
  • Powercoil – o nouă generație de cabluri din oțel deosebit de puternice pentru o carcasă mai ușoară, longevitate superioară și rezistență la rulare mai mică.
  • Duracoil – un nou design al zonei talonului care încorporează nailon de înaltă rezistență pentru a întări partea inferioară a flancului anvelopei și care simplifică reșaparea.
  • Forcion – acest nou material derivat dintr-un agent chimic inovator consolidează flancul anvelopei pentru a asigura o durată de folosire mai îndelungată a anvelopelor, precum și rezistență la frecare și tăieturi.

Performanță și versatilitate pe toată durata exploatării
Toate caracteristicile anvelopelor X MULTI poartă simbolul 3PMSF care indică performanțe foarte bune de aderență în toate condițiile meteorologice.

Chiar și atunci când este uzată, cu doar 2 mm adâncime de bandă rămasă, anvelopele Michelin X MULTI continuă să beneficieze de certificarea 3PMSF. Adâncimea benzii de rulare este supusă legislației fiecărei țări, fapt pentru care vă rugăm să vă asigurați că anvelopele dumneavoastră sunt în conformitatea cu aceasta.

La fel ca toate anvelopele Michelin pentru camioane, anvelopele Michelin X MULTI pot fi recanelate și reșapate.

Durata de folosire extinsă a anvelopelor, conform principiilor economiei circulare, permite operatorilor de camioane să își reducă atât costurile de funcționare, cât și amprenta asupra mediului, beneficiind în același timp de potențialul maxim al anvelopelor lor.

Follow #infotrucker