Michelin Agilis 3, noua anvelopă de vară pentru autoutilitare, disponibilă și în România

Michelin Agilis 3, noua anvelopă de vară pentru autoutilitare, disponibilă și în România
Michelin Agilis 3, cea mai nouă anvelopă de vară pentru autoutilitare de la Michelin, este disponibilă și pe piața din România în 12 variante de dimensiuni.

După lansarea anvelopei all-season Agilis CrossClimate, Michelin a continuat dezvoltarea gamei de anvelope pentru autoutilitare, lansând la Solutrans 2019 anvelopa de vară Michelin Agilis 3, dedicată inclusiv modelelor electrice.

Michelin Agilis 3, noua anvelopă de vară pentru autoutilitare, disponibilă și în România

Michelin Agilis 3 se remarcă prin performanță excelentă pe carosabil umed și o eficiență energetică ridicată, garantând în același timp robustețea și durabilitatea specifică mărcii Michelin pe întreaga durate de utilizare, adică până la adâncimea minimă legală a benzii de rulare de 1.6 mm.

Noua anvelopă de vară pentru autoutilitare Michelin Agilis 3 cântărește în medie cu un kilogram mai puțin decât anvelope Michelin Agilis+, pe care o înlocuiește pe piață, iar diferența poate ajunge până la 1.7 kilograme în funcție de dimensiuni.

Conform rezultatelor testelor efectuate intern de producătorul francez, Michelin Agilis 3 scade emisiile de CO2 în medie cu 100 kg la fiecare 20.000 km parcurși și reduce consumul de carburant cu 0.12 litri/100 km, generând astfel o economie de 100 de euro.

Anumite caracteristici legate de performanță chiar se îmbunătățesc pe măsură ce anvelopele se uzează, cum ar fi performanța la frânare pe carosabil uscat, precum și consumul de combustibil.

VEZI ȘI: Friedrich Wenner transportă cutii și produse din carton cu zero emisii și zgomot

Performanța la frânare pe carosabilul umed scade proporțional cu uzarea, însă, Michelin Agilis 3 este conceput pentru a oferi o performanță ridicată la frânare pe carosabilul umed până la indicatorul de uzură a profilului TWI, adică 1.6 mm.

Pe lângă faptul că sunt clasate în topul performanței la frânare pe carosabil umed atunci când sunt noi (clasa A conform legislației europene cu privire la etichetare), Michelin Agilis 3 continuă să aibă performanțe atunci când sunt uzate, cu rezultate superioare conform legislației, în ceea ce privește pragul de rezistență pentru anvelope noi.

Michelin Agilis 3, noua anvelopă de vară pentru autoutilitare, inclusiv electrice

Această performanță este posibilă  datorită utilizării tehnologiilor EverGrip, în special a unui compus inovativ de cauciuc cu o doză optimizată de negru de fum și silica care îmbunătățește siguranța și frânarea pe carosabil umed, pe întreaga durată de folosire, respectiv un nou design al benzii de rulare (caneluri adânci și în formă de U).

Anvelopele Michelin Agilis 3 oferă durabilitate și robustețe datorită celor două tehnologii dezvoltate pentru anvelopele de camion, pe care Michelin le-a adaptat, pentru prima dată la anvelopele pentru autoutilitare.

Este vorba despre un compus de cauciuc cu rezistență superioară la abraziune și tehnologie patentată ce împiedică blocarea pietricelelor în banda de rulare.

Nu în ultimul rând, pentru o și mai mare siguranță, Michelin a adoptat aceeași soluție de protecție a flancului apărută prima dată la anvelopele Agilis CrossClimate, și anume un strat adițional ce protejează anvelopa la frecarea laterală.

Comercializarea anvelopelor Michelin Agilis 3 a început în aprilie 2020, cu o gamă de 12 dimensiuni. Încă 12 dimensiuni vor fi disponibile în Europa până în iulie 2020, pentru a acoperi împreună un procentaj de 75% din piață.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.