Michelin a lansat anvelopa Agilis CrossClimate pentru transport ușor și curierat

Michelin a lansat anvelopa Agilis CrossClimate pentru transport ușor și curierat

Francezii de la Michelin au lansat anvelopa mixtă Agilis CrossClimate, care-i scutește pe utilizatorii de van-uri și camioane ușoare de achiziția a două seturi de anvelope, iarnă și vară.

Sectorul vehiculelor comerciale sub 3.5 tone, rspectiv al camioanele pentru distribuție ușoară înregistrează cele mai rapide creșteri de vânzări, în mare parte datorită exploziei comerțului online, dar și a restricției camioanelor grele în orașe.

De altfel, acest sector se așteaptă să crească mai mult, astfel că, firmele de distribuție și curierat trebuie să opereze la capacitate maximă pe toată perioada anului, indiferent de vreme.

Din acest motiv, Michelin a extins gama CrossClimate pe segmentul de distribuție ușoară și curierat, lansând anvelopa mixtă Agilis CrossClimate.

La fel ca și în cazul anvelopelor pentru autoturisme, Agilis CrossClimate este o anvelopă de vară cu performanțe excelente pe timp de iarnă, oferind siguranță indiferent de vreme, un kilometraj ridicat, robustețe, rezistență la deteriorare și un cost scăzut de proprietate.

Cu alte cuvinte, această anvelopă mixtă este compromisul ideal pentru utilizarea pe timp de iarnă, fiind certificată 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake) pentru utilizarea pe drumuri acoperite cu zăpadă.

Anvelopa performează bine și pe suprafețe acoperite cu noroi sau alunecoase, aceste caracteristici recomandând-o pentru utilizarea pe majoritatea drumurilor din Europa, inclusiv România. De asemenea, Agilis CrossClimate are performanțe bune și la frânarea pe ud.

VEZI ȘI: În 2018, Ford Trucks țintește o cotă de 30% din piața de autogunoiere din România

Mobilitatea oferită de această anvelopă mixtă a fost obținută grație noului cauciuc ce conține elemente inovatoare ce-i conferă benzii de rulare robustețe și flexibilitate la temperaturi scăzute, respectiv o bună protecție a pereților laterali și umerilor anvelopei în timpul utilizării.

Nu numai că noua combinație de cauciuc a benzi de rulare în formă de V asigură o bună aderență în toate condițiile, dar acesta sporește durata de viață a anvelopei cu până la 35% (mai mare decât durata medie de viață a concurenților premium examinați).

Michelin a lansat anvelopa Agilis CrossClimate pentru transport ușor și curierat

Agilis CrossClimate a fost proiectată și concepută pe baza feedback-ului primit în ultimii 10 ani de la utilizatorii finali, răspunzând mai multor cerințe esențiale ale acestora: o montare unică care oferă mobilitate pe tot parcursul anului în toate condițiile meteorologice, robustețe și rezistență la deteriorări.

Anvelopa mixtă Agilis CrossClimate a fost dezvoltată și testată riguros de Michelin în condiții de iarnă provocatoare în două locații europene, la o distanță de 4.000 de kilometri (Ivalo, Finlanda și Barcelonnette, la altitudinea de 2.715 metri în Alpi, unul dintre cele mai înalte drumuri din Europa.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.