Soluțiile Michelin Tire Care ușurează viața transportatorilor

Michelin Tire Care

Michelin a lansat Michelin Tire Care, prima suită de soluţii digitale conectate pentru transportatori, ce presupune colectarea și recuperarea, în mod automat, rapid și eficient, a tuturor informațiilor referitoare la anvelopele unei flote de vehicule.

Prin lansarea acestei suite de aplicații, Michelin își consolidează rolul de partener de afaceri oferind transportatorilor soluții eficiente care să le ușureze viața și să le îmbunătățească eficienţa operaţională. Așa cum s-a demonstrat în ultima perioadă de timp, tehnologia digitală simplifică activitatea transportatorilor și, în special, operațiunile de întreţinere, contribuind la creșterea siguranței și la reducerea costurilor totale de exploatare.

Transportatorii își desfășoară activitatea într-un mediu marcat de competitivitate și de limitări crescânde și au așteptări clare precum: siguranţă, rapiditate, eficienţă, fiabilitate și reducere a costurilor. Ca în orice activitate orice leu contează, iar un leu economisit la anvelope înseamnă un leu în plus la marja de profit.

Soluțiile Michelin Tire Care ușurează viața transportatorilor

Astfel, Michelin îi sprijină pe transportatori să își analizeze modul de operare, să își identifice nevoile și să își dezvolte serviciile inovatoare. În prezent, Michelin oferă nu doar anvelope, ci și o  suită de soluţii digitale, adaptate aşteptărilor transportatorilor.

În Europa, Michelin va oferi prin intermediul Michelin Tire Care, trei soluții adaptate nevoilor transportatorilor. Acestea sunt: TireLog (jurnal digital), iCheck (diagnoză predictivă) și iManage (întreținere și trasabilitate)

Din pacate, în prezent, monitorizarea anvelopelor se face manual, acest lucru limitând frecvenţa inspecţiilor vehiculului. Mai mult, colectarea informaţiilor nu se face automat, fapt ce întârzie procesul și permite strecurarea erorilor.

Gestionarea eficientă a monitorizării costurilor anvelopelor cu instrumente digitale reprezintă o soluție de eficientizare a afacerii. Soluțiile digitale de acest fel vor reduce timpul necesar pentru verificarea anvelopelor. Grație trasabilității anvelopelor, transportatorii pot ști cu precizie starea în care se află anvelopele flotei, necesitățile imediate, și își pot anticipa comenzile și imobilizările.

Cele trei soluții digitale Michelin Tire Care sunt concepute pentru nevoile transportatorilor cu flote mici care își externalizează operaţiunile de întreţinere și pentru cei cu flote de peste 100 de vehicule, care dețin un atelier de întreţinere.Cele trei soluții digitale Michelin Tire Care sunt concepute pentru nevoile transportatorilor cu flote mici care își externalizează operaţiunile de întreţinere și pentru cei cu flote de peste 100 de vehicule, care dețin un atelier de întreţinere.

Cât costă și care sunt avantajele? Aplicația TireLog este gratuită, pentru celelalte două aplicații, abonamentul complet costă între 1 euro și 9 euro per camion, lunar, ceea ce înseamnă, conform Michelin, un profit de patru ori mai mare. Avantajele pot fi cuantificate astfel: consum redus de carburant, randament kilometric sporit și siguranță crescută.

Soluțiile digitale Michelin Tire Care
Soluțiile digitale Michelin Tire Care au fost lansate în SUA la începutul anului 2015. În doar cinci luni, specialiștii au efectuat peste 11.000 de verificări la 100 de flote înscrise în program. Obiectivul a fost acela de a înjumătăți numărul imobilizărilor datorate problemelor la anvelope. În prezent, acest program este disponibil și în Europa, și va fi oferit și în alte țări în lunile următoare.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker