AnvelopeGreenZone

Michelin va construi o fabrică de reciclare a anvelopelor, în Suedia

Michelin, în colaborare cu Antin și Enviro, anunță construcția primei fabrici de reciclare a anvelopelor uzate, în Suedia.

Antin este acționar majoritar în acest joint venture, Michelin este acționar minoritar, iar Enviro are opțiunea de a deveni un acționar minoritar semnificativ. Prima fabrică din rețeaua europeană va avea sediul în Uddevalla (Suedia). Construcția a început deja, iar uzina va fi operațională în 2025. În prima etapă, fabrica va procesa circa 35.000 de tone de anvelope uzate anual.

Pe lângă obținerea finanțării pentru construcția fabricii, societatea mixtă a semnat o serie de contracte multianuale privind furnizarea de anvelope la sfârșitul ciclului de viață, precum și de negru de fum recuperat și ulei de piroliză.

Societatea mixtă intenționează să construiască fabrici în toată Europa, vizând o capacitate totală anuală de reciclare de 1 milion de tone de anvelope uzate. Odată ce uzina Uddevalla va începe să funcționeze, joint-venture-ul va întreprinde construcția de fabrici suplimentare în alte țări europene, pentru a asigura o lansare rapidă a acestei tehnologii. Antin și Enviro au convenit deja asupra unui plan de finanțare pentru construcția acestor fabrici.

VEZI ȘI: Michelin Connected Mobility, o nouă soluție pentru flote

Volumul anvelopelor care ajung la sfârșitul ciclului de viață și apoi sunt aruncate este în creștere, ajungând acum la 3,5 milioane de tone anual numai în Europa. Această societate mixtă a fost înființată pentru a dezvolta reciclarea anvelopelor uzate în toată Europa, producând materii prime sustenabile.

Noile fabrici vor produce în primul rând negru de fum recuperat și uleiuri care pot fi apoi utilizate în fabricarea anvelopelor noi și în industria petrochimică. Prin înlocuirea negrului de fum convențional cu cel recuperat este posibil să se reducă emisiile rezultate din utilizarea acestei materii prime cu peste 90%.

”Michelin a sprijinit cu fermitate crearea acestui joint venture între Enviro și Antin. Angajamentul a început în 2020, când Michelin a devenit acționar al Enviro. Astăzi, trecem la un nou pas cu finalizarea investiției pentru construcția acestei prime fabrici din Suedia. Lansarea acestui program industrial ambițios, care se preconizează a fi dezvoltat la scară europeană, face ecoul perfect obiectivelor strategice ale Grupului Michelin de folosi doar materiale 100% regenerabile și reciclate până în 2050”, a declarat Maude Portigliatti, Membru al Comitetului Executiv al Grupului Michelin.​

Din aceeași categorie...

Back to top button