EconomicTop News

Michelin va restructura mai multe unități de producție din Germania

Peste 1.500 de angajați afectați de decizia Michelin de a restructura mai multe unități de producție din Germania.

Potrivit Michelin, în ultimii ani, piața europeană de anvelope de camion s-a reorientat semnificativ către mărci de buget din import. Între 2013 și 2022, cota de piață a anvelopelor de buget – în principal din țările cu costuri reduse – a crescut cu 11%, în detrimentul segmentelor premium și de preț mediu. Această evoluție a dus la un declin în segmentul premium și, prin urmare, la o pierdere de cotă de piață.

În plus, potrivit Michelin, „recentele crize sanitare și geopolitice și impactul lor asupra prețurilor la energie, logistică și materii prime, precum și o rată ridicată a inflației” au pus o presiune suplimentară asupra competitivității Germaniei din punct de vedere industrial.

Din acest motiv, producătorul francez de anvelope Michelin a decis să înceteze treptat producția în unități sale de producție din Karlsruhe și Trier, precum și producția de anvelope de camion noi și de produse semifinite din Homburg până la sfârșitul anului 2025.

În plus, compania dorește ca până la sfârșitul anului 2025 să relocheze centrul de contact cu clienții pentru Germania, Austria și Elveția de la Karlsruhe în Polonia. Un număr total de 1.532 de angajați sunt afectați de aceste măsuri.

„Această decizie inevitabilă a fost foarte dificilă pentru noi. Angajamentul angajaților noștri, progresul intern și investițiile realizate în ultimii ani în activitățile afectate nu mai pot compensa presiunea concurențială puternică”, spune Maria Röttger, președintele regiunii Europa de Nord a Michelin.

VEZI ȘI: Goodyear lansează gamele KMAX S și D GEN-2 de 17,5” și 19,5”

Pe de altă parte, Michelin vrea să mențină la Homburg cea mai mare producție europeană de anvelope reșapate de camion. În plus, unitatea va continua să proceseze cipuri RFID. Pentru asta, Michelin va investii ambele unități de producție pentru a le face mai eficiente din punct de vedere al costurilor și mai ecologice pentru viitor.

De asemenea, fabrica de anvelope auto din Bad Kreuznach nu este afectată de aceste măsuri. În această unitate, Michelin produce și anvelope strategice de înaltă tehnologie.

Din aceeași categorie...

Back to top button