Știri

Microbuz înmatriculat în România implicat într-un grav accident de circulație în Ungaria

Ieri, 22 mai 2018, în apropiere de Budapesta, un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un grav accident de circulație în urma căruia 9 persoane și-au pierdut viața.

Poliția maghiară a anunțat că un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un grav accident de circulație pe drumul național 4 din Ungaria, lângă Ceglédbercel, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Microbuz înmatriculat în România implicat într-un grav accident de circulație în Ungaria

Din primele informații rezultă că șoferul microbuzul s-ar fi angajat într-o depășire intrând în coliziune frontală cu un autotren care se deplasa din sens opus.

La nivelul MAE a fost activată o celulă de criză, fiind întreprinse, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Conform informații obținute de echipa consulară din cadrul Ambasadei Române la Budapesta, prezentă la locul accidentului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat decesul a 9 persoane – două femei și șapte bărbați – toate ocupante ale microbuzului.

Unele informații apărute în presă, însă neconfirmate până în prezent de anchetatori, susțin că șoferul microbuzului era live pe Facebook chiar în momentul depășirii.

De asemenea, în urma impactului, șoferul camionului implicat în accident a fost rănit.

Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

VEZI ȘI: Franța consideră ca inacceptabilă actuala formă a Pachetului de Mobilitate

Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor AND, în baza cărora se va face indentificarea.

MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite.

De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistență din partea familiilor.

Celula de criză a MAE își continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului și repatrierea trupurilor neînsuflețite.

Din aceeași categorie...

Back to top button