Știri

Migranți din Siria, Irak şi Afganistan depistați într-un camion frigorific la Calafat

Migranți din Siria, Irak şi Afganistan, care au plătit 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia, au fost depistați ascunși într-un camion frigorific condus de un șofer grec la Calafat.

Migranți din Siria, Irak şi Afganistan depistați într-un camion frigorific la Calafat

Pe 17 februarie 2020, ora 10.30, în punctul de frontieră Calafat s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un camion frigorific înmatriculat în Bulgaria, cu destinația Italia. Acesta era condus de un șofer grec, însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat un control amănunţit asupra camionului, în urma căruia au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din față a remorcii frigorifice, 15 persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că 6 bărbaţi sunt din Siria, 5 din Irak şi 4 din Afganistan.

Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia.

VEZI ȘI: Mai mulți sirieni depistați că voiau să treacă ilegal frontiera pe la Moravița

De asemenea, cei doi șoferi de camion greci au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

În cauză, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei camionului, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii de camion greci şi cei 15 bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Din aceeași categorie...

Back to top button