Mihai Turdean își încearcă iar șansele la YETD2014

La doi ani după ce a câștigat trofeul Young European Truck Driver (YETD), organizat de Scania Romania, și a participat și la finala din Södertälje (Suedia), Mihai Turdean este gata să reintre în competiție. Dacă finala românească a câștigat-o fără niciun fel de experiență ca șofer profesionist, după competiția din Suedia Mihai a primit o slujbă în cadrul companiei olandeze Vos Logistics, unde are privilegiul de a conduce o Scania R 400. Cei doi ani de experiență în transport intracomunitar și participarea la finala suedeză îl recomandă ca un competitor serios pentru noua ediție YETD, care se va organiza la Cluj, pe 10 și 11 mai.

Înainte de participarea la Young European Truck Driver (YETD), Mihai Turdean se afla în căutarea unui loc de muncă, fiind refuzat categoric de mai mulţi angajatori din zona Mureșului, chiar și cu replici de genul „Tu ești șofer, măi, copile?!“. După prezenţa la YETD, tânărul de 23 de ani lucrează pentru compania Vos Logistic, fiind mulţumit de slujba pe care o are. Câștigarea concursului i-a adus, pe lângă șansa de a se angaja, și notorietate, mai ales în rândul colegilor, fiind numit uneori „Campionul“, chiar și de către șoferii mai experimentaţi, care în general îi privesc cu reticenţă pe cei mai tineri.
„Este un concurs și un premiu pe care orice tânăr și l-ar dori în palmares“, povestește Mihai Turdean, referitor la premiul pe care îl are acasă „pe perete“, fiind prea preţios ca să-l poarte în cabina camionului Scania R400 pe care lucrează.

Mihai Turdean își încearcă iar șansele la YETD2014

Pe lângă manevrarea eficientă a camionului, abilitate înnăscută pe care a dovedit-o și în timpul concursului, tânărul se laudă acum și cu mai multă experienţă în ceea ce privește arimarea mărfurilor în remorcă, mai ales că este responsabil pentru bunurile pe care le transportă.
Spania, Franţa, Suedia, Italia sunt doar câteva dintre ţările către care tânărul face frecvent curse. „Nu am avut probleme în nicio ţară. Am fost atent și nu am luat nici amenzi, nici nu am avut incidente cu camionul“, a explicat Mihai Turdean. În plus, munca de șofer profesionist l-a ajutat să-și consolideze și cunoștinţele de limba engleză.

Nivelul competiţiei a fost dur, dar este gata să participe din nou
Chiar dacă a fost surprins de nivelul competiţiei YETD din Suedia, Mihai Turdean este pregătit să participe din nou la finala locală ce va avea loc anul acesta, mai ales că a reprezentat o etapă extrem de importantă pentru el, schimbându-i viaţa.
„Mă simt mult mai pregătit, mai ales că am un serviciu stabil și asta m-a ajutat să acumulez experienţă, pentru că manevrez camionul în fiecare zi“.
În cazul în care va trece din nou de etapa locală, „va intra în cantonament“ pentru finala din Suedia a YETD, mai ales că experienţa îl ajută și știe care sunt cerinţele și în ce constau probele.
„Am vrut să mă înscriu și la concursul «Cel mai bun șofer IFPTR», care s-a desfășurat la Târgu-Mureș în toamna anului trecut, dar am fost plecat în cursă și nu am reușit să ajung“, a mai spus Mihai Turdean.

Recompensă pentru consum mic
Promovarea de care a avut parte după finala din Suedia i-a umplut de mândrie pe cei apropiaţi şi i-a înmulţit prietenii pe care îi are pe reţeaua de socializare Facebook.
Chiar și angajatorul său, compania olandeză Vos Logistics, este mândru să aibă un „Campion“, așa cum este numit de colegi, printre angajaţi, la sediu, existând afișe cu performanţele lui.
Deși a cunoscut oameni importanţi după concurs, Mihai Turdean nu a dorit să profite și să apeleze la ajutorul lor, preferând să facă totul pe cont propriu. „Am încercat să mă ajut singur“, a așa cum explică acesta.
Deși nu știe cât de economic conduce el în comparaţie cu alţi șoferi ai Vos Logistics, Mihai Turdean face eforturi zilnice să meargă cât mai economic, nu numai pentru a câștiga concursul Scania, ci și pentru a beneficia de prima de 100 de euro pe care compania pentru care lucrează o oferă celor care înregistrează un consum mai mic de 29 l/100 km.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.