In Focus

Mii de șoferi de camion petrec ziua de Crăciun în coada de la Dover

Cel mai frumos cadou ar fi fost să fie acasă de Crăciun, lângă familie, însă sorții au decis ca mii de șoferi de camion să petreacă această zi în coada de la Dover.

Chiar dacă pe 23 decembrie, Franța a redeschis frontierele pentru traficul de pasageri și mărfuri din Marea Britanie, multe dintre camioanele prinse în haosul din Kent n-au reușit încă să treacă în Europa continentală.

Mii de șoferi de camion petrec ziua de Crăciun în coada de la Dover

Vorbim de aproximativ 3000 de camioane blocate încă pe aeroportul Manston, aflat la 30 de kilometri de portul Dover, și alte câteva mii pe drumurile din zonă și pe autostrada M20, conform declarațiilor mai multor șoferi români aflați acolo, care ne-au scris pe pagina de Facebook.

Astfel, în acest moment, vorbim de un total de aproximativ 5000 de camioane, care încă așteaptă să prindă un loc pe feribotul de Calais.

Însă, pentru a intra în Franța, toate persoanele, inclusiv șoferii de camion, trebuie să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Până joi seara, autoritățile britanice au împărțit peste 2500 de teste rapide COVID șoferilor de camion, însă acestea sunt copleșite de numărul mare de persoane care au nevoie de un astfel de test. Astfel că, guvernul britanic va suplimenta personalul din jurul portului Dover cu 300 de soldați, care să ajute la împărțirea de teste.

Mii de șoferi de camion petrec ziua de Crăciun în coada de la Dover

Guvernul britanic a declarat că până joi seara au fost testați 2367 de șoferi de camion, din care trei au fost pozitiv. Durata medie a unui test rapid COVID de la prelevare până la rezultat este de 40 de minute.

VEZI ȘI: Majoritatea șoferilor olandezi de camion încalcă prevederile legate de timpii de condus și odihnă

„Trebuie să rezolvăm cât mai curând posibil situația din Kent, cauzată de interdicția bruscă impusă de guvernul francez din cauza restricţiilor impuse după identificarea unei noi tulpini COVID-19. Scopul nostru este ca șoferii străini să ajungă acasă la familiile lor cât mai curând posibil”, a declarat ministrul transporturilor Grant Shapps.

Portul Dover a anunțat că serviciul de feribot între Marea Britanie și Franța va fi operabil și în ziua de Crăciun. De obicei, un feribot poate transporta 120 de camioane, iar asta înseamnă că transferul tuturor camioanelor din Marea Britanie în Franța, ar mai putea dura câteva zile bune.

Cele mai mari progrese au fost înregistrate la terminalul feroviar Eurotunnel. Potrivit estimărilor, aproximativ 3.000 de vehicule comerciale au părăsit Marea Britanie până joi seară, folosind această rută.

⚠️ De reținut! Rezervările la tren nu sunt disponibile de la Folkestone la Calais pe data de 25 decembrie. De asemenea, călătoria cu Eurotunnel Le Shuttle Freight este disponibilă în prezent numai pentru deținătorii de conturi.

Orarul pentru astăzi, 25 decembrie, de la Folkestone – Calais este:

00:00 – 06:00 – O plecare la fiecare 2 ore
06:00 – 00:00 – Până la 2 plecări pe oră

Din aceeași categorie...

Back to top button