ȘtiriTop News

Mii de șoferi de camion sunt blocați în Argentina, la granița cu Chile

O situație similară cu cea din decembrie 2020 de la Dover se întâmplă în Argentina, unde mii de șoferi de camion sunt blocați la granița cu Chile din cauza testării lente pentru COVID-19.

De aproximativ două săptămâni, mii de șoferi de camion sunt blocați la punctul de frontieră Cristo Redentor din Mendoza, în condițiile în care Chile se confrunta cu a doua criză de întârziere a transportului, potrivit Federației Argentinei a Entităților de Afaceri pentru Transportul de Mărfuri (FADEEAC), citată de Reuters.

Mii de șoferi de camion sunt blocați în Argentina, la granița cu Chile

Așteptarea îndelungată i-a pus la încercare atât pe șoferi, cât și unele camioane frigorifice încărcate cu mărfuri perisabile. Deoarece motoarele agregatelor frigorifice trebuie să funcționeze continuu, acestea riscă să se defecteze și să afecteze marfa.

„Am o semiremorcă frigorifică încărcată cu usturoi, iar combustibilul nu este suficient pentru ca agregatul să funcționeze continuu”, a spus Ruben Soza, un șofer argentinian de camion blocat la frontieră de două săpătămâni.

Șoferii de camion au așteptat lângă camioane, gătind și împărțind orice mâncare puteau cumpăra. Aceștia au făcut duș folosind găleți cu apă, iar nevoile fiziologice la o baie din apropiere, care percepea o taxă de utilizare de 300 de pesos argentinieni (2.5 euro).

VEZI ȘI: Amenzi uriașe pentru fraudarea timpilor de condus și odihnă, în Danemarca

O problemă similară a apărut la granița de nord a Chile, în pasul montan Tambo Quemado, unde și șoferii de camion din Bolivia se confruntă cu așteptări lungi la coadă pentru testarea COVID-19.

FADEEAC a cerut Ministerului de Externe al Argentinei să intervină și să încerce să prevină întârzieri suplimentare și să minimizeze pierderile economice, care, potrivit estimărilor FADEEAC, au ajuns la aproximativ 700 de dolari pe zi de camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button