Mike Christensen este cel mai bun tehnician de service DAF din Europa

Mike Christensen este cel mai bun tehnician de service DAF din Europa

După Scania și Volvo Trucks, un alt producător de camioane își testează tehnicienii printr-un concurs desfășurat intern. Astfel, premiul pentru „Tehnicianul european DAF al anului 2014” (The DAF European Technician of the Year 2014) a fost câștigat de danezul Mike Christensen, tehnician în vârstă de 39 de ani al companiei Truckcenter A/S din Padborg, Danemarca. Finala europeană a concursului dedicat tehnicienilor DAF, organizată în cadrul fabricii din Eindhoven, a constat în câteva sarcini și teste, pe care participanții au trebuit să le treacă. Premiul a fost înmânat câștigătorului de către Johan Drenth, Director After Sales în cadrul DAF Trucks N.V.

În cadrul finalei, concurenții au trebuit să-și demonstreze aptitudinile teoretice și practice pentru a rezolva diferitele defecțiuni apărute la motor și pe vehicul.

Mike Christensen este cel mai bun tehnician de service DAF din Europa

„DAF organizează concursul european anual dedicat tehnicienilor pentru a sublinia importanța tehnicienilor din service” a declarat Johan Drenth. „În primul rând este o recunoaștere a profesiei lor. Camioanele moderne sunt vehicule ce înglobează tehnologii de ultimă generaței și este nevoie de o cunoaștere tehnică amplă și profundă pentru a putea interveni în cazul unor defecțiuni. În plus, un tehnician de service este cartea de vizită a atelierul oricărui dealer DAF și joacă un rol important atunci când vine vorba de satisfactia clientului. Este vorba despre servicii de calitate și livrarea pana la cel mai mic detaliu”.

DAF European Technician of the Year
Dealerii DAF din întreaga Europă au putut înscrie tehnicieni de service în cadrul concursului anual DAF European Technician of the Year. În Europa, există un potenția de 4.000 de tehnicieni eligibili pentru a participa în cadrul concursului. Competiția constă în două părți,. În primul an de la înscrierea în concurs, tehnicienii se luptă pe plan local cu urmând ca pentru a doua etapă, câștigătorul finalei naționale săreprezinte țara respectivă în marea finală europeană.

„Curiozitatea”
Mike Christensen a lucrat timp de 20 de ani în cadrul ateliaerului din Truckcenter A/S. Ce face un tehnician bun în ochii lui? „Oricine poate înlocui o piesă, însă un tehnician bun de service va merge dincolo de faptul că el nu se va opri până când u va găsit cauza principala a defecțiunii. Curiozitatea este ceea ce defineste un tehnician de service bun”.

Follow #infotrucker