Ministerul Muncii din Franța facilitează împrumutul forței de muncă între companii

Ministerul Muncii din Franța facilitează împrumutul forței de muncă între companii
Pentru a facilita împrumutul forței de muncă între companii, Ministerul Muncii din Franța a pregătit o ordonanță care să simplifice formalitățile.

Pandemia de coronavirus are efecte devastatoare în economia franceză, în special în sectoarele de turism, producție și automotive, motiv pentru care o mulțime de persoane și-au pierdut locurile de muncă.

Ministerul Muncii din Franța facilitează împrumutul forței de muncă între companii

Astfel, pentru a face față dificultăților de recrutare în anumite sectoare aflate sub presiune sau pentru a evita șomajul parțial în cazul scăderii activității, o companie poate apela la împrumutul de forță de muncă.

Asta înseamnă că un angajator poate pune forța sa de muncă la dispoziția unei alte companii pentru o perioadă determinată. Împrumutul forței de muncă trebuie să fie non-profit pentru compania care își împrumută angajații.

În acest sens, Ministerul Muncii din Franța a pregătit o ordonanță care să simplifice formalitățile de împrumut al forței de muncă pe toată perioada pandemiei COVID-19.

VEZI ȘI: Numărul camioanelor care au traversat Eurotunnel a scăzut în luna martie

Acordul poate fi descărcat de pe internet și completat rapid de cele două companii implicate în acest proces, însă, indiferent de situație, există o serie de reguli care nu trebuie încălcate.

Iată regulile propuse de statul francez pentru împrumutul forței de muncă între companii:

  • acest împrumut trebuie să fie unul non-profit, compania care transferă forță de muncă să nu câștige suplimentar de pe seama acestui proces;
  • angajații trebuie să fie în totalitate de acord cu transferul către o altă companie;
  • angajatul care se transferă va continua să aibă un contract de muncă valabil la compania de la care a plecat și va continua să își primească drepturile bănești și celelalte beneficii stipulate în acord;
  • angajatul va fi supus unei perioade de probă;
  • angajatul transferat va avea acces la toate facilitățile oferite de „noul” angajator;
  • la finalul transferului, angajatul care a făcut parte din acest proces se va reîntoarce la vechiul loc de muncă, iar poziția acestuia în companie nu va fi afectată ca urmare a „împrumutului”;

Follow #infotrucker