Ministerul Muncii din Italia intervine in urma articolului aparut in presa italiana

Pentru acordarea diurnei, locul de munca trebuie modificat prin delegare

Dupa raspandirea unui pliant in care era promovata administrarea personalului strain ieftin in industria transport, mai precis a soferilor de camion, Ministerul Muncii din Italia, in urma articolului de presa din Trasporto Europa, intervine cu o circulara care contrazice practica promovata in respectivele pliante.

Ministerul Muncii din Italia a luat pozitie in urma anunturilor de angajare a soferilor straini distribuite prin pliante, in care era incurajata utilizarea soferilor din Romania ca forta de munca ieftina, fără obligatii de compensare, cum ar fi plata celui de-al treisprezecelea si lichidare. Astfel, Ministerul Muncii italian intervine într-un mod formal, prin circulara numărul 14 din 9 aprilie 2015, care reaminteste obligatiile si limitele administrative.

Ministerul Muncii din Italia intervine in urma articolului aparut in presa italiana

In textul trimis de catre Directia Generala de Inspectie – Directiile de munca interregionale si teritoriala, ministerul a luat act „de a furnizarea de informatii in contrast evident cu liniile directoare si legislatia nationala privind detasarea transnationala” si a avertizat companii italiene care folosesc astfel de practici ca sunt pasibile de sanctiuni conform legislatiei in vigoare.

De asemenea, circulara invita birourile locale sa acorde o atentie sporita utilizarii personalului strain, subliniind ca ministerul lucreaza pentru a controla inițiative internationale.

In scopul de a facilita controalele, administratia a publicat si un manual specific pentru inspectorii de munca.

Follow #infotrucker