LegislatieȘtiri

Ministerul Muncii din Italia intervine in urma articolului aparut in presa italiana

Dupa raspandirea unui pliant in care era promovata administrarea personalului strain ieftin in industria transport, mai precis a soferilor de camion, Ministerul Muncii din Italia, in urma articolului de presa din Trasporto Europa, intervine cu o circulara care contrazice practica promovata in respectivele pliante.

Ministerul Muncii din Italia a luat pozitie in urma anunturilor de angajare a soferilor straini distribuite prin pliante, in care era incurajata utilizarea soferilor din Romania ca forta de munca ieftina, fără obligatii de compensare, cum ar fi plata celui de-al treisprezecelea si lichidare. Astfel, Ministerul Muncii italian intervine într-un mod formal, prin circulara numărul 14 din 9 aprilie 2015, care reaminteste obligatiile si limitele administrative.

Ministerul Muncii din Italia intervine in urma articolului aparut in presa italiana

In textul trimis de catre Directia Generala de Inspectie – Directiile de munca interregionale si teritoriala, ministerul a luat act „de a furnizarea de informatii in contrast evident cu liniile directoare si legislatia nationala privind detasarea transnationala” si a avertizat companii italiene care folosesc astfel de practici ca sunt pasibile de sanctiuni conform legislatiei in vigoare.

De asemenea, circulara invita birourile locale sa acorde o atentie sporita utilizarii personalului strain, subliniind ca ministerul lucreaza pentru a controla inițiative internationale.

In scopul de a facilita controalele, administratia a publicat si un manual specific pentru inspectorii de munca.

Din aceeași categorie...

Back to top button