LegislatieȘtiri

Ministerului Muncii din Franța va publica lista neagră cu transportatorii care angajează la negru

Un decret publicat pe data de 23 octombrie de 2015 în Monitorul Oficial din Franța permite publicarea pe site-ul Ministerului Muncii din Franța a numelor persoanelor sau companiilor care încalcă legislația muncii. Decretul are efect, inclusiv în transportului rutier.

Publicată online a listei negre a numelor persoanelor sau companiilor care încalcă legislația muncii va fi temporară, de până la doi ani, aceasta fiind o pedeapsă prevăzută de lege Savary, din 10 iulie 2014, împotriva tuturor tipurilor de muncă ilegale, inclusiv a dumping-ului social din sectorul transporturilor prin detașare internațională ilegală a șoferilor profesioniști. Aceasta regulă se aplică și în cazul legii 790/2014 privind lupta pentru combaterea concurenței sociale neloiale prin care s-a interzis efectuarea perioadei de repaus săptămânal normal în cabina vehiculului de către conducătorul auto.

Pagina de Internet a Ministerului Muncii din Franța, care publică numele persoanelor fizice și juridice condamnate va fi complet deschis și oricine putând s-o consulte gratuit.

Ministerului Muncii din Franța va publica lista neagră cu transportatorii care angajează la negru

VEZI ȘI: Creșteri salariale pentru șoferii de camion francezi

Având în vedere această nouă facilitate, recomandăm șoferilor profesioniști care doresc să se angajeze în Franța, să consulte și „Lista neagă” publicată pe pagina de Internet a Ministerului Muncii din Franța, pentru a avea o imagine cât mai clară și completă asupra viitorului angajator.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button