MKR Technology a preparat primul camion hibrid de Dakar

MKR Technology a preparat primul camion hibrid de Dakar
Riwald Dakar Team se va prezenta la startul Dakar Rally 2020  din Arabia Saudită cu primul camion hibrid de Dakar, preparat de MKR Technology.

Având la bază camionul Renault Trucks C460 Hybrid Edition, proiectul celor de la Riwald și MKR este o premieră pentru clasa camioanelor în cadrul Dakar.

MKR Technology a preparat primul camion hibrid de Dakar

Primul camion hibrid de Dakar este echipat cu un sistem de propulsie hibrid ce cântărește 700 de kilograme, greutatea sa totală fiind una ideală pentru cea mai grea competiție de rally-raid din lume.

Camionul are un motor diesel capabil să ofere 1.040 de cai putere și 4.600 Nm. Resursele sunt suținute de un sistem electric ZF CeTrax care adaugă încă 205 cai putere și 1.600 Nm. Pentru moment, oficialii Riwald și MKR încă nu au venit cu informații cu privire la puterea totală a sistemului hibrid.

Transmisia folosită este una ZF Ecomat, iar cutia de transfer este de la același producător. Ambele axe sunt Tech 4000 Grand Series. Suspensia special gândită pentru camionul de Dakar este Hendrickson.

MKR Technology a preparat primul camion hibrid de Dakar

În acest moment, Riwald Dakar Team a demarat testele cu noul camion Renault Trucks C460 Hybrid Edition, urmând să participe la ediția din 2020 a Dakar Rally.

VEZI ȘI: LBT solicită crearea unui registru electronic european pentru transportul rutier de mărfuri

Echipa Riwald a concurat pentru prima dată în Dakar în 2012, iar în ultimii trei ani s-a bucurat de câteva rezultate bune înregistrate în alte etape dificile de rally-raid.

În 2016, Gert Huzink a ocupat prima poziție a Rally OiLibya din Maroc, iar în 2017, același pilot s-a clasat pe poziția secundă în Morocco Desert Challenge. Cea mai bună performanță în Raliul Dakar a fost înregistrată în 2018 (locul al șaptelea).

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.