Breaking News

Mo Robinson a recunoscut că a conspirat pentru a introduce imigranți ilegali în Marea Britanie

Nord-irlandezul Mo Robinson a recunoscut în fața Curții din Old Bailey că a conspirat pentru introducerea de imigranți ilegali pe teriotriul Marii Britanii.

Mo Robinson, șoferul de camion nord-irlandez în vârstă de 25 de ani arestat în cazul morții a 39 de imigranți ilegali într-un camion, a recunoscut în fața Curții din Old Bailey că în perioada 1 mai 2018 și 24 octombrie 2019 a conspirat cu alte persoane pentru a ajuta imigrații ilegali să ajungă în Marea Britanie.

Mo Robinson a recunoscut că a conspirat pentru a introduce imigranți ilegali în Marea Britanie

Maurice Robinson se află în detenție în penitenciarul Balmarsh, acesta fiind audiat prin video telefon. O nouă audiere a lui Mo Robinson a fost stabilită pentru data de 13 decembrie.

Acestuia nu i s-a cerut să pledeze vinovat pentru omor în cazul celor 39 de imigranți ilegali găsiți în semiremorca frigorifică a camionului său pe data de 23 octombrie 2019, într-un parc industrial din Grays.

Pe lângă acuzațiile de omor, nord-irlandezul originar din County Armagh este acuzat de conspirație pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și transferul proprietății infracționale.

VEZI ȘI: Pot camioanele cu cabine mai mari să atragă tinerii spre meseria de șofer profesionist?

În același caz, Christopher Kennedy, în vârstă de 23 de ani, tot din County Armagh, a fost pus sub acuzare pentru trafic de persoane în legătură cu cei 39 de imigranți ilegali vietnamezi. De asemenea, acesta se confruntă și cu acuzații de conspirație pentru aranjarea sau facilitarea introducerii ilegale a unor persoane în vederea exploatării și conspirației pentru facilitarea încălcărea legii imigrației din Marea Britanie.

Alte trei persoane care au fost arestate sub suspiciunea de omor din culpă și conspirație în privința traficului de persoane au fost eliberate pe cauțiune.

Din aceeași categorie...

Back to top button