Mobil 1 aniversează 40 de ani de protecție și performanță

Mobil 1 aniversează 40 de ani de protecție și performanță

În 2014 s-au împlinit 40 de ani de la introducerea în circuitul comercial a mărcii Mobil 1. Încă din 1974 uleiul de motor sintetic Mobil 1 a continuat să ridice mereu ştacheta în ceea ce privește protecţie şi performanţele deosebite ale ulei de motor. Decadă după decadă, relaţionarea mărcii Mobil 1 cu principalii constructori de automobile și camioane inclusiv motorsport a crecut şi a evoluat în adevărate proiecte şi inovaţii implementate în parteneriat.

De-a lungul anilor, departamentul de dezvoltare și cercetare ExxonMobil a continuat să rafineze compoziţia chimică şi să dezvolte formularea pentru a se asigura că produsele de sub marca Mobil 1 sunt cele mai avansate uleiuri din punct de vedere tehnologic. Potrivit declaraţiei Rebeccăi Pearson, Brand Manager Global pentru Uleiuri Vehicule Pasageri, povestea mărcii Mobil 1 începe cu adevărat la jumătatea anilor ’60, când guvernul Statelor Unite a cerut companiei ExxonMobil să creeze un lubrifiant sintetic pentru mecanismul de aterizare al avioanelor, lubrifiant care să nu îngheţe la temperature mai scăzute de -40° F. Aşa s-a născut vaselina sintetică Synthetic Mobilgrease™ 28, care este folosită şi astăzi în numeroase aplicaţii în aeronautică în întreaga lume.

Mobil 1 aniversează 40 de ani de protecție și performanță

„Încurajaţi de succesul avut şi realizând că un ulei sintetic are numeroase calităţi şi performanţe înalte, dincolo de aplicaţiile la temperaturi scăzute, ExxonMobil a format o echipă dedicată de tehnologie a lubrifianţilor speciali în 1971. Activitatea echipei s-a concretizat în dezvoltarea primului ulei de motor „fully synthetic”, Mobil 1” a adăuga Pearson.

O bună protecţie a motorului
În 1974, când uleiul sintetic de motor Mobil 1 s-a născut oficial, el a fost comercializat şi pentru a îmbunătăţi eficienţa consumului de combustibil. Formulări ulterioare au urmărit să furnizeze şi o protecţie eficientă a unei arii cât mai vaste de temperaturi şi condiţii de exploatare, precum şi o scădere a conţinutului de fosfor, prelungind astfel viaţa primelor convertizoare catalitice. Pe măsură ce gama uleiurilor Mobil 1 s-a extins, reputaţia sa cu privire la performanţele sale de excepţie a crescut de asemenea. Astăzi, Mobil 1 continua să fie uleiul de motor sintetic numărul 1 în întreaga lume. Există numeroase formulări ale uleiurilor Mobil 1 pe pieţele din întreaga lume. Aceste trăsături ale mărcii Mobil 1, includ protecţia de excepţie a motoarelor împotriva uzurii, excelente performanţe la temperaturi înalte sau foarte scăzute, protecţia împotriva depozitelor şi şlamului.

Performanţe dovedite
În 1990, ExxonMobil a decis să supună uleiul Mobil 1 testului suprem – Testul Milionului de Mile. Un BMW 325i nou a primit un schimb de ulei Mobil 1 şi a fost operat continuu pentru următorii patru ani – oprindu-se doar pentru operaţii de întreţinere de rutină. După parcurgerea echivalentului unui million de mile de condus în condiţii grele, motorul sau a fost demontat şi examinat. Ceea ce s-a constatat a fost surprinzător: nu există nici un semn de uzură semnificativă. Nu doar că motorul era într-o condiţie excelentă dar numeroase componente erau încă în toleranţele BMW pentru piese „noi”.

Parteneriate de nivel internaţional
Astăzi, marca Mobil 1 este unanim recunoscut şi utilizat de cei mai importanţi producători şi proiectanţi de automobile, echipe câştigătoare de motor-sport şi de consumatori obişnuiţi, în egală măsură. De fapt, Mobil 1 este folosit ca produs de primă umplere a peste 60 de modele de autovehicule pe întreg mapamondul, incuzand aici producători ca Porsche, Mercedes-AMG, Aston Martin, Bentley, McLaren şi alţii. Pe circuitele de curse din întreaga lume, tehnologia Mobil 1 străluceşte ca lubrifiantul ales de echipele câştigătoare în tipurile cele mai populare de întreceri ale motor-spotului. Lunga istorie a brandului Mobil 1 în motorsport a început în 1978 cu sponsorizarea echipei de Formula 1 Williams. Mobil 1 şi echipa Williams au câştigat cinci titluri încă din primul sezon (trei la constructori şi două la piloţi). De atunci, vizibilitatea Mobil 1 pe pistele şi circuitele din întreaga lume a crescut exponenţial. Mobil 1 se bucură acum de o lungă listă de asocieri cu numeroase dintre echipele de primă mărime ale lumii în cele mai populare tipuri de întreceri, ca: Stewart-Haas Racing în NASCAR’s® Sprint Cup Series, Corvette Racing’s TUDOR United SportsCar Championship team şi Porsche Mobil 1 Supercup — cea mai rapidă formulă monomarcă. De asemenea, Mobil 1 este uleiul oficial al Sports Car Club of America (SCCA). Ca ulei de motor oficial al NASCAR pentru 12 sezoane consecutive, ExxonMobil este mândru de a avea peste 50% din echipele concurente în NASCAR drept utilizatori ai tehnologiei Mobil.

De 20 de ani alături de McLaren F1
Anul acesta marchează a 20-a aniversare a relaţiei de colaborare dintre Mobil 1 şi echipa McLaren Mercedes F1. De două decenii, McLaren Mercedes utilizează lubrifianţi de cea mai înaltă performanţă Mobil 1 şi se bucură de suportul tehnic „pe pistă” a echipei Mobil 1 la fiecare cursă. Împreună, parteneriatul tehnologic Mobil 1 – McLaren a concurat în peste 340 de curse, câştigând 231 de podiumuri, 78 de victorii şi patru campionate mondiale. „Introducerea uleiului sintetic de motor Mobil 1 a fost o revoluţie în tehnologia uelurilor de motor”, spune Bill Maxwell, Consilier Senior de proiectare al ExxonMobil Research and Engineering Company şi considerat unul dintre părinţii Mobil 1. „A îmbunătăţit substanţial performanţele motoarelor pentru autovehicule şi a ridicat la noi cote aşteptările piloţilor de curse din întreaga lume în ceea ce priveşte uleiurile de motor”. ExxonMobil a îmbunătăţit continuu tehnologia lubrifianţilor timp de peste 100 de ani. Având drept ţel ca autovehiculele, de la cele de performanţe până la cele destinate uzului cotidian, să primească cea mai bună protecţie a motorului precum şi cele mai bune performanţe de lubrifiere. Compania continuă să investească într-una din cele mai mari realizări ale sale din ultimul secol – marca Mobil 1.

Lubexpert România – reprezentanți oficiali ai mărcii Mobil 1
În România, marca Mobil 1 este reprezentată de Lubexpert România importator și distribuitor autorizat ExxonMobil cu peste 12 ani de experiență pe piața locală a lubrifianților. Lubexpert România a reușit să se impună la nivel național datorita seriozității și a capacității de a satisface nevoile clienților. În plus, parteneriatul strategic cu ExxonMobil, cea mai mare companie din lume, garantează ca Lubexpert România este partenerul in care poti avea intotdeauna incredere.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.