Mobil Delvac 1 LE 5W-30 reformulat pentru motoare Euro VI

ExxonMobil a reformulat uleiul Mobil Delvac 1™ LE 5W-30, pentru motoarele vehiculelor comerciale diesel,  pentru a oferi operatorilor de vehicule comerciale posibilitatea de a optimiza performața motoarelor și a reduce consumul de combustibil. Noul Mobil Delvac 1 LE 5W-30 are mai multe aprobări decât cel anterior, și respectă cerințele celor mai multe motoare Euro VI dezvoltate de cei mai importanti producatori de echipamente originale (OEM), cum ar fi Mercedes-Benz, Volvo, Cummins și MAN.

Pentru a îndeplini obiectivele de emisii Euro VI, toate motoarele noi includ tehnologii de post-tratare a gazelor, care implică o combinație a sistemelor de reducere catalitică selectivă (SCR), recircularea gazelor de eșapament (EGR) și filtru de particule diesel (DPF). Toate aceste dispozitive de post-tratare pot fi sensibile la componente lubrifiate. Cu un nivel scăzut de fosfor și sulf („low SAPS”), noul Mobil Delvac 1 LE 5W-30 poate oferi protecție remarcabilă sistemului de emisie pentru motoarele moderne, inclusiv Euro VI.

Mobil Delvac 1 LE 5W-30 reformulat pentru motoare Euro VI

De asemenea, noua formulă oferă beneficii semnificative în ceea ce privește economia de combustibil la vehiculele comerciale lucru dovedit în testele independente de economie de combustibil efectuate la Millbrook – unul dintre cele  mai importante centre de testare pentru vehicule din Marea Britanie. Două camioane Volvo FM440 EURO V, încărcate cu 75% din capacitatea totală a vehiculului (circa 44,000 kg) au efectuat o serie de teste privind consumul de carburant în condiții de autostradă, Mobil Delvac 1 LE 5W-30 înregistrand o economie medie de combustibil de 1,8%.

„Am creat un ulei avansat pentru vehicule comerciale, care îndeplinește cerințele tehnice ale motoarelor actuale și viitoare și oferă beneficii valoroase legate de durabilitate, cum ar fi potențialul ridicat de economie de combistibil”, a spus Ahmed Aras, CVL Marketing Supervisor – Europa, Africa si Orientul Mijlociu, ExxonMobil Fuels & Lubricants.

Pe lângă o protecție sporită a sistemului de emisii și potențialul de economie de combustibil, Mobil Delvac 1 LE 5W-30 oferă o serie de avantaje suplimentare în comparație cu uleiurile minerale convenționale, cum ar fi:

• Protecție împotriva uzurii avansate – ajută la prelungirea vieții motorului
• Interval de schimb de ulei prelungit – duce la reducerea consumului de ulei și minimizarea costurilor de eliminare a uleiului uzat
• Performanță excelentă la temperaturi joase – permite pornirea ușoară a motorului și îi oferă protecție pe vreme rece
• Stabilitate termică și rezistență la oxidare remarcabilă – minimizează depunerile la temperaturi ridicate

Noul Mobil Delvac 1 este disponibil în România prin Lubexpert România, importator și distribuitor al produselor din gama Mobil.

Follow #infotrucker