ParcariȘtiri

Mobilizare totală în Germania în a le oferi ajutor șoferilor de camioane

Ministerul Transporturilor din Germania (BMVI) a cerut mobilizare totală pentru toți cei care pot da o mână de ajutor șoferilor de camioane în această perioadă extrem de complicată.

Ministrul Transporturilor din Germania a transmis un mesaj de mulțumire tuturor șoferilor de camioane și a cerut tuturor autorităților naționale și regionale să se mobilizeze pentru a le face viața mai ușoară în această perioadă.

Mobilizare totală în Germania în a le oferi ajutor șoferilor de camioane

“Dragi șoferi, ceea ce faceți voi este extraordinar. Pentru munca pe care o depuneți în aceste zile vreau să vă mulțumes personal. Voi aveți grijă ca nouă să nu ne lipsească nimic în această perioadă. Am vorbit personal cu toți cei implicați și îmi doresc ca munca voastră să se desfășoare normal și în siguranță”, a spus Andreas Scheuer.

Ministrul german a comunicat că a luat legătura cu miniștrii din toate țările vecine și că încearcă să rezolve cât mai rapid problemele legate de cozile uriașe de la punctele de trecere a frontierei pentru ca șoferii de camion să nu mai fie nevoiți să aștepte ore întregi la frontiere.

De asemenea, Scheuer a cerut încă o dată tuturor operatorilor locurilor de parcare și benzinăriilor de pe autostrăzile din Germania să le ofere șoferilor de camion condiții cât mai bune pentru ca aceștia să aiba acces la toalete și dușuri, dar și să poată mânca ceva în siguranță.

Operatorul Tank & Rast a anunțat că păstrează toate locațiile deschise și a pregătit meniuri speciale pentru șoferi, gustări calde și reci, pe care aceștia le pot lua cu ei.  Prețurile sunt între 2.99 de euro (chiflă cu cârnat, de exemplu) și 3.99 de euro (chilli con carne, de exemplu).

VEZI ȘI: 17 camioane din Iran blocate de 12 zile la punctul de frontieră Calafat-Vidin

De asemenea, cei de la SANIFAIR asigură accesul gratuit pentru șoferii de camion la toalete și dușuri, iar operatorul Tank & Rast și-a luat angajamentul să asigure întreținerea acestora 24 de ore din 24 pentru ca șoferii să aibă acces în condiții decente la aceste facilități.

Andreas Scheuer a cerut mobilizare totală din partea tuturor pentru ca în această perioadă șoferii de camion să-și poată desfășura activitatea în condiții de siguranță totală din toate punctele de vedere.

Șoferii pot semnala orice problemă apărută în parcările și locurile de odihnă din Germania la telefonul  0800 9 555 777 sau pe e-mail kundenservice@tank.rast.de.

Din aceeași categorie...

Back to top button