In Focus

Modelele IVECO eligibile în programul de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz din Germania

Modelele IVECO Natural Power alimentate cu gaz natural sunt eligibile prin programul de finanțare al camioanelor alimentate cu LNG și CNG, acordat de Germania.

Anunțul făcut pe 4 iunie 2018 de Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) din Germania, acela de a oferi finanțare de stat pentru promovarea camioane eficiente din punct de vedere energetic și cu emisii scăzute de CO2, confirmă faptul că gazul natural este o soluție viabilă pentru un transport rutier curat.

Modelele IVECO eligibile în programul de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz din Germania

BMVI și-a asumat un angajament semnificativ de a sprijini această tranziție energetică, alocând 10 milioane de euro doar în 2018 pentru a finanța programul, care va dura cel puțin până în 2020.

Liniile directoare privind finanțarea se concentrează pe transportul de mărfuri cu vehicule comerciale de peste 7.5 tone alimentate cu gaz natural, precum și modele electrice specifice.

Finanțarea se ridică la 8.000 de euro pentru camion alimentat cu CNG și 12.000 de euro pentru LNG, respectiv un plafon de 500.000 de euro per companie.

Acest plafon maxim al finanțării va permite dezvoltarea infrastructurii de realimentare, deoarece ar înseamnă finanțarea achiziției unei flote de 40-60 de camioane de 20 de tone alimentate cu LNG sau CNG – un parc perfect pentru a asigura o recuperare rapidă a investiției într-o stație de alimentare cu gaz.

“Germania vrea să ajute operatorii de transport și logistică să treacă la camioanele ecologice”, a declarat Andreas Scheuer, ministrul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale.

VEZI ȘI: Germania a lansat un program de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz natural și electrice

Acesta a mai spune că toată lumea va beneficia de această schimbare, de la companii de transport și mediu, până la populația care trăiește în zona celor mai poluate rute.

​​​​În acest sens, IVECO, care este un pionier al propulsiei pe gaz natural (LNG și CNG) în transportul de mărfuri, este pregătit să ajute operatorii germani de transport să beneficieze de noile subvenții cu o gamă completă de camioane eligibile, care au deja un record dovedit în flotele Perrenot (Franța), Transports P. Mendy (Franța), LC3 (Italia), Maganetti (Italia) și Acotral (Spania).

Mai mult, pentru a demonstra faptul că are o gamă completă ce răspunde tuturor nevoilor de transport, IVECO va organiza caravana Natural Power Tour 2018 prin toată Germania, pentru a le oferi șansa transportatorilor germani să testeze modelele sale alimentate cu LNG și CNG.

“Anunțul făcut de BMVI este o confirmare în plus a viziunii IVECO în ceea ce privește viitorul sectorului de transport, propulsia cu gaz natural fiind tehnologia una matură care oferă o soluție viabilă și profitabilă”, spune Pierre Lahutte, președintele IVECO.

Producătorul italian a înregistrat deja o creștere puternică în gama Natural Power (vehicule alimentate cu gaz), deoarece un număr din ce în ce mai mare de operatori internaționali de transport optează pentru propulsiile alternative, convertindu-și flotele pentru a atinge standardele mai înalte de durabilitate în cadrul operațiunilor de transport.

Modelele IVECO eligibile în programul de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz din Germania

Deoarece Germania este un nod major în rețeaua de transport rutier, noul program de finanțare al camioanelor alimentate cu LNG și CNG va contribui la accelerarea dezvoltării infrastructurii de alimentare cu gaz.

Modelele IVECO Natural Power variază de la vehicule utilitare ușoare de 3.5 tone (IVECO Daily) la camioane medii între 11 tone și 16 tone (IVECO Eurocargo) până la camioane grele de până la 50 de tone (IVECO Stralis).

Toate vehiculele din gama Natural Power oferă operatorilor de transport avantajele emisiilor scăzute care permit accesul în zonele centrale ale orașelor și zonele cu restricții, respectiv pot fi utilizate pentru operațiuni nocturne datorită zgomotului redus al motorului.

În plus, IVECO este capabilă să susțină flotele Natural Power ale clienților săi prin rețeaua de service, cea mai avansată și cu experiență în domeniul camioanelor alimentate cu LNG și CNG.

Din aceeași categorie...

Back to top button