GreenZoneȘtiri

Modelele MAN eTGE și eTGM premiate pentru sustenabilitate

Modelele MAN eTGE și eTGM a fost premiate în cadrul galei “European Transport Award for Sustainability 2020”, desfășurată la Munchen.

Modelul 100% electric MAN eTGM a câștigat premiul de sustenabilitate la categoria “camion electric”, iar în categoria “vanuri și vehicule de distribuție”, MAN eTGE este cel mai sustenabil vehicul din Europa.

Revista “Transport” a decernat, pentru a cincea oară, Premiile Europene pentru Sustenabilitate în Transport (European Transport Award for Sustainability 2020).

O dată la doi ani, aceste premii sunt acordate ca o recunoaștere pentru companiile producătoare de vehicule comerciale și din industria de transport care acordă o atenție sporită protecției mediului și responsabilității sociale.

La ediția din acest an, desfășurată la Munchen în Germania, MAN Truck & Bus a primit prestigioasa recunoaștere la două categorii: MAN eTGM a impresionat juruiul la categoria “camion electric”, iar MAN eTGE a învins concurența la categoria “vanuri și vehicule de distribuție”.

MAN eTGM: camionul electric pentru transport în zone urbane
În ceea ce privește emisiile de noxe și poluarea fonică, MAN eTGM corespunde tuturor criteriilor în ceea ce privește mobilitatea urbană din viitor.

Modelul complet electric MAN eTGM este echipat cu un motor de 264-kW care oferă un cuplu maxim de 3.100 Nm.

Sistemele auxiliare precum direcția sau aerul condiționat sunt operate electric și sunt incluse în sistemul de gestionare al energiei, sistem care recuperează energia cinetică din timpul frânării și o transformă în energie electrică, alimentând bateria.

VEZI ȘI: Proiect revoluționar de reduce cu 90% a emisiilor de CO2 ale camioanelor și autobuzelor

Această tehnologie poate crește considerabil, în funcție de exploatare, autonomia vehiculului. Bateriile ultra-performante litiu-ion sunt furnizate de Volkswagen Group.

MAN eTGE: un van electric perfect pentru livrările din centrul orașului
Versiunea complet electrică este disponibilă din 2018 și poate transporta aproape 11 metri cubi de marfă. Modelul MAN eTGE se încărcă în aproximativ 5 ore și jumătate, la o stație de 7.2-kilowatt, iar o încărcare rapidă, de la 0 la 80%, este posibilă în doar 45 de minute la o stație de 40 kilowatt.

Motorul modelului MAN eTGE este amplasat pe față și este combinat cu o cutie de viteze cu o singură treaptă. Acesta are o putere maximă de 100 kilowatt și un cuplu de 290 Nm.

MAN eTGE dispune de toate echipările în ceea ce privește siguranța și asistența la condus ca orice alt model din gama MAN.

Un criteriu important de care se ține cont în cadrul Premiilor Europene pentru Sustenabilitate în Transport (European Transport Award for Sustainability 2020) este și responsabilitatea socială.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button