Modelele Volvo FH vor putea fi echipate cu o noua bara de protectie

Modelele Volvo FH vor putea fi echipate cu o noua bara de protectie

Volvo Trucks va lansa in cadrul celui mai important targ international de constructii din acest an, Intermat Paris 2015, noul model de bara de protectie pentru modelele Volvo FH dedicat transportului in conditii grele.

Ramforsarea partii frontale a modelelor Volvo FH dedicate transportului greu, fac aceste camioane suedezilor mai potrivite pentru drumurile accidentate si aplicatii dure, cum ar fi lucrarile de constructie si transportul de lemne.

Introducerea noii bari de protectie pe modelele Volvo FH, creste utilitatea camion nostru prin adaugarea de extra protectie puterii sale deosebite, dinamicii si confortului din cabina. Astfel, camionul devine suficient de robust pentru a aborda mai bine conditiile in care exista un risc crescut de deteriorare, spune Ricard Fritz, Vice President Volvo Trucks.

Modelele Volvo FH vor putea fi echipate cu o noua bara de protectie

Noua bara de protectie disponibila pe gama Volvo FH dedicata sarcinilor grele este bazata pe același concept de inginerie ca partea din față a modelului de constructii, Volvo FMX, proiectat pentru medii dure din constructii. Bara de protectie a fost extinsa cu 132 mm in fata, pentru a diminua socurile primite, protejand alte parti vitale, cum ar fi farurile. Colturile si scutul de protectie integrat in design-ul frontal sunt realizate din oțel de 3 mm, rezistent la socuri mecanice.

Poziția ridicata a barei de protecție contribuie la excelent unghiul de atac, care este de peste 20 de grade la autovehiculele cu sasiu dedicat constructiilor, model introdus de Volvo Trucks in 2014. Cuiul de remorcare din fonta, oferit ca optional, este proiectat special pentru a rezista unei mase remorcate de 36 tone.

Mai dur, fara a modifica imaginea premium
Inca din stadiul de proiectare, provocarea a fost de a realiza ceva robust fara a afecta vizual imaginea premium. Liniile colturilor din otel in forma de pana curg lin spre centrul barei de protectie. Acest lucru creeaza o expresie discreta, de robustete care nu modifica imagine premium a camioanelor Volvo FH, spune Rikard Orell, director de design al Volvo Trucks.

Expuse la Intermat Paris 2015
Noul bara de protectie pentru sarcini grele, disponibila pe Noile modele Volvo FH echipate cu noua bara de protectie pentru sarcini grele, vor fi prezentate publicului larg in cadrul expozitiei internationale, Intermat Paris 2015 desfasurat in perioada 20 – 26 aprilie. In plus, pe langa aceasta noaute, Volvo Trucks va expune in cadrul standului sau modelele Volvo FMX, noul Volvo FL 4×4, precum si tehnologii inovatoare, cum ar fi Directia Dinamica Volvo.

Follow #infotrucker