Modelul DAF CF Electric este produs în colaborare cu VDL

Modelul DAF CF Electric este produs în colaborare cu VDL
Olandezii de la DAF colaborează cu VDL pentru producția primei serii a lui DAF CF Electric, care urmează să ajungă în cadrul flotelor clienților selectați în cursul acestui an.

Modelul DAF CF Electric dispune de tehnologia de ultimă oră VDL E-Power pentru emisii zero și zgomot ultra-scăzut.

Modelul DAF CF Electric este produs în colaborare cu VDL

Cele două companii colaborează strâns în domeniul electrificării vehiculelor comerciale, astfel că, în cadrul acestui proiect, DAF va produce camionul, iar VDL Groep va furniza instalația electrică a acestuia.

“DAF are o istorie puternică de a dezvolta soluții inovatoare pentru a răspunde nevoilor clienților săi și va continua să le oferim un set complet de opțiuni tehnologice adecvate pentru a le asigura succesul”, spune Preston Feight, președintele DAF Trucks.

DAF a fost printre primii producători care au introdus pe piață europeană un camion electric hibrid de distribuție și a continuat să dezvolte sisteme de propulsie hibride și electrice.

Pe măsură ce orașele își arată intenția de reducere la zero a emisiilor poluante, respectiv a zgomotului, DAF asigură clienții că are soluțiile optime pentru aceștia.

Leader în domeniul electrificării vehiculelor comerciale
Alegerea VDL de către DAF este una cât se poate de simplă. Pe lângă faptul că cele două companii sunt din Eindhoven, VDL este unul din liderii din domeniul electrificării vehiculelor comerciale, în special în segmentul autobuzelor electrice pentru transport public.

Modelul DAF CF Electric este produs în colaborare cu VDL

De altfel, VDL a livrat până în prezent sute de autobuze electrice operatorilor de transport public din întreaga Europă.

VEZI ȘI: Noi sisteme de asistență pentru șoferi, bazate pe direcția dinamică Volvo

„Parteneriatul cu DAF pe producția lui DAF CF Electric este o dezvoltare interesantă și reprezintă o oportunitate extraordinară pentru două companii din Eindhoven să conducă trecerea spre camioane electrice „, a declarat Willem van der Leegte, președintele VDL Groep.

Spre emisii zero în distribuția urbană
DAF CF Electric este autotractor 4×2 dezvoltat pentru aplicații de distribuție de până la 40 de tone în zonele urbane, în care sunt utilizate semiremorci cu o singură sau două axe.

Camionul este la bază un DAF CF cu motor termic și utilizează avansata tehnologie VDL E-Power pentru o funcționare complet electrică.

Modelul DAF CF Electric este produs în colaborare cu VDL

Centrul sistemului de propulsie inteligent este motorul electric de 210 kW, care generează un cuplu maxim de 2.000 Nm. Energia este furnizată de un pachet de baterii Litiu-Ion cu o capacitate totală de 170 kWh.

Încărcarea rapidă a bateriilor poate fi efectuată în 30 de minute, în timp ce o încărcare completă poate fi efectuată în numai 1.5 ore.

DAF CF Electric are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, care este adecvată pentru aplicații de distribuție urbană cu volume mari.

Date tehnice DAF CF Electric
Greutate proprie autotractor – 9.700 kg
Putere motor – 210 kW
Cuplu maxim – 2.000 Nm
Capacitate baterii – 170 kW
Autonomie – 100 km
Încărcare rapidă a bateriilor – 30 minute
Încărcare completă a bateriilor – 1.5 ore

Follow #infotrucker