Camioane

Modelul Scania L poate fi echipat opțional cu ușă batantă City Door

Scania a introdus noua ușă batantă din sticlă (tip autobuz) City Door pentru cabina L, al cărui design inteligent îmbunătățește accesul, vizibilitatea directă și confortul la bord.

Cabinele Scania L cu intrare coborâtă sunt deja un succes în rândul clienților care operează în medii urbane aglomerate. Acum, producătorul suedez oferă opțional o ușă batantă din sticlă, denumită City Door, cu deschidere rapidă.

Modelul Scania L poate fi echipat opțional cu ușă batantă City Door

Aceasta oferă un acces mai bun șoferilor și altor membri ai echipajului care trebuie să urce și coboare des din camion, cel mai bun exemplu în acest caz fiind vehiculele de colectare a deșeurilor, respectiv îmbunătățește vizibilitatea directă și confortul la bord.

Echiparea noii cabine L cu noua ușă batantă de sticlă a fost provocare pentru inginerii Scania, deoarece aceștia au trebuit să se convingă că siguranța structurii cabinei, deja verificată prin numeroase teste, respectă normele și atunci când va fi integrată o ușă tip autobuz.

„În momentul în care am adăugat portiera glisantă pe o cabină deja existentă a trebuit să adaptăm structura de bază a caroseriei. Știam că tăierea directă a corpului caroseriei va afecta rezistența și siguranța, ceea ce necesită recertificarea”, a declarat Pelle Ingemansson, managerul de proiect Scania Special Vehicles.

VEZI ȘI: 1.000 de camioane electrice Volta Zero pentru grupului Petit Forestier

Pentru implemetarea noii uși pe cabinele L cu intrare coborâtă, Scania a lucrat cu autoritatea de certificare RWD, iar tehnicienii au modificat proiectele până când au obținut rezultatele necesare. În plus, noile tehnologii au reușit chiar să depășească criteriile de siguranță ale Uniunii Europene

„Nu există nicio îndoială că în caz de impact, geamul dublu al ușii s-ar sparge, dar în ciuda acestui lucru, corpul cabinei absoarbe impactul”, a completat oficialul Scania.

Modelul Scania L poate fi echipat opțional cu noua ușă batantă City Door

Prin urmare, toate calculele s-au bazat pe un cadru de ușă care nu mai este acoperit de sticlă. Acest lucru i-a ajutat pe ingineri să reproiecteze anumite elemente pentru a face față unui impact. La final, modelul Scania L cu ușă batantă City Door este certificat și la fel de sigur care restul modelelor Scania.

„Știm că putem asigura siguranța șoferilor și a pasagerilor chiar și la viteze de autostrăzi, ceea ce este foarte important, întrucât camionul nu va circula doar la viteze mici în orașe”, a încheiat oficialul Scania.

Până acum, camioanele Scania din seria L erau oferite doar cu uși convenționale, împreună cu un geam opțional Scania City Safe pe partea pasagerului.

Din aceeași categorie...

Back to top button