Legislatie

Modificări privind autorizațiile pentru transporturile agabaritice în Germania

Companiile de transport care nu au punct de lucru în Germania, nu vor mai primi autorizații de lungă durată pentru transporturile agabaritice sau speciale, conform noilor prevederi din Codul Rutier (StVO).

De la 1 ianuarie 2021, vor intra în vigoare noi prevederi din Codul Rutier (StVO) pentru transporturile agabaritice și speciale pe teritoriul Germaniei. Principala modificare este că nu se vor mai acorda autorizații de lungă durată pentru aceste tipuri de transporturi companiilor care nu au sediul în Germania.

Modificări privind autorizațiile pentru transporturile agabaritice în Germania

De această prevedere vor fi afectate în special companiile care efectuează transporturi agabaritice sau speciale pe teritoriul Germaniei. Un exemplu în acest sens sunt companiile austriece, care au anunțat, prin intermediul asociațiilor de profil, că vor contesta noile prevederi la Curtea Europeană.

Astfel, companiile străine care nu au niciun punct de lucru oficial în Germania, vor trebui să ceară aprobările la autoritățile de la punctul de plecare al transportului, acestea urmând a fi valabile doar pentru traseul aprobat. Noile prevederi nu mai permit eliberarea unor autorizații de transport valabile pe o anumită zonă pentru o perioadă îndelungată.

O altă modificare este și cea legată de taxe. Astfel, în VEMAGS vor mai fi afișate doar costurile inițiale, urmând ca suma totală de plată să fie stabilită în funcție de traseul aprobat, de taxele impuse de fiecare land și de alte costuri adiționale.

VEZI ȘI: ASFINAG a redeschis parcările Kesselhof și Kirchstetten de pe A1

În aceste condiții nu mai este posibilă calcularea în avans a unui transport, costul final fiind stabilit prin adăugarea tuturor costurilor care apar în funcție de marfa transportată, perioadă, landurile traversate etc.

Noile modificări prevăzute încă din aprilie 2020 în Codul Rutier (StVO) din Germania, vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Toate autorizațile pentru curse punctuale eliberate până la 31 decembrie 2020 își vor păstra valabilitatea.

Din aceeași categorie...

Back to top button