Știri

Modificări privind intervalul orar de tranzitarea a Ungariei pe la Nădlac I

Autoritățile maghiare permit tranzitarea Ungariei tuturor cetățenilor Uniunii Europene, în intervalul orar 11:00 – 23:00, dacă sunt respectate anumite condiții.

Poliţia de Frontieră Română anunță modificări privind intervalul orar în care autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria prin PTF Nadlac 1, pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două țări.

Începând din 24 aprilie, în intervalul orar 11:00 – 23:00 (ora României), autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria, a cetățenilor Uniunii Europene, în scopul tranzitării propriului teritoriu.

Intrarea în Ungaria este permisă dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

  • persoana efectuează un interviu medical la frontieră și nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19;
  • îndeplinește condițiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen;
  • poate face dovada cu documente, că îi este asigurată intrarea în țara de destinație.

Reamintim că, autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetățenia română sau ungară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea, conform Ordonanței Militare nr. 8 din 09 aprilie 2020.

VEZI ȘI: Atenție la furtul de date bancare sau personale de pe telefonul mobil

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptați de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare dacă, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Prin lucrător transfrontalier se înțelege persoana care face dovada că locuiește și lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, și care se reîntoarce la locuință cel puțin o dată pe săptămână.

Pentru orice altă informație relevantă privind tranzitul prin Ungaria, nu ezitați să sunați la Poliția de Frontieră Română.

Din aceeași categorie...

Back to top button