Știri

Modificările la Codul Rutier german (StVO) pot afecta transportul agabaritic

Modificările la Codul Rutier german (StVO), prevăzute pentru începutul acestui an, ar putea îngreuna obținerea autorizațiilor speciale pentru transportul agabaritic.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL), Grupul național al specialiștilor din transportul agabaritic și lucrări cu macarale (BSK) și Asociația germană a companiilor de transport frigorific (TD) avertizează că adoptarea în forma propusă a modificărilor la Codul Rutier german (StVO) pot duce la un colaps în ceea ce privește transportul agabaritic, în special cel care deservește sectorul de companii eoliene.

Modificările la Codul Rutier german (StVO) pot afecta transportul agabaritic

Printre modificările prevăzute se numără și cele privitoare la transportul agabaritic pe drumurile din Germania. Astfel, transportatorii vor putea depunde documentele la doar două autorități, în loc de trei câte sunt acum, iar acestea pot fi doar din locul de unde începe transportul sau unde se termină.

VEZI ȘI: 36 de decese înregistrate în 2019 pe autostrăzile și drumurile expres din Austria

Asociațiile avertizează că vor apărea probleme logistice și întârzieri, în special în cazul autorităților care se află în punctul de unde începe transportul agabaritic.

BGL, BSK și TD spun că orice întărziere pentru companiile care operează în acest segment înseamnă pierderi financiare imense și probleme logistice și de siguranță pe toate rutele de transport.

Cele trei asociații solicită armonizarea legislației cu nevoile companiilor de transport și logistică și au solicitat o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Transporturilor pentru a discuta exact punctele care trebuiesc schimbate în conformitate cu necesitățile acestei industrii.

Din aceeași categorie...

Back to top button