Modul în care flotele pot face trecerea la tahografele inteligente fără probleme

Modul în care flotele pot face trecerea la tahografele inteligente fără probleme
Începând cu 15 iunie 2019, tahografele inteligente au devenit obligatorii pentru toate vehiculele comerciale de peste 7.5 tone noi înmatriculate în UE, iar managerii de flote ar trebui să fie gata pentru noile sisteme.

Compania de tehnologie Continental oferă sfaturi despre cum să faci o tranziție lină către DTCO 4.0, oferind infrastructura necesară pentru tahografele noi, care permite flotelor de toate dimensiunile să respecte cerințele legale și să continue să funcționeze fără probleme.

Modul în care flotele pot face trecerea la tahografele inteligente fără probleme

Flotele de vehicule vor trebui, de asemenea, să-și aducă echipamentele periferice la zi. Aceasta include actualizarea instrumentelor de descărcare și a software-ului de gestionare a flotei pentru a lucra cu noua tehnologie de criptare pentru tahografe, asigurând respectarea continuă a prevederilor legale pentru arhivarea și salvarea datelor pe șoferi și vehicule.

Continental oferă o serie de mijloace pentru copierea, arhivarea și stocarea în masă a datelor cardului de șofer. Soluțiile sale de descărcare automată – produsele din familia DLD – se actualizează automat over-the-air. Managerii de flote cu aceste instrumente nu vor trebui să facă nimic pentru a-și pregăti dispozitivele existente pentru DTCO 4.0.

Pentru cei care utilizează descărcarea manuală – produsele din familia DLK – Continental a creat posibilități simple de actualizare folosind un card de actualizare. Cardul este disponibil pe www.vdo-shop.de sau prin intermediul dealerilor. Utilizatorii terminalelor de descărcare DLT Pro își pot actualiza dispozitivele prin opțiunea Actualizare software.

Notă importantă: dispozitivele care sunt mai vechi decât familia de produse DLK Pro și DLT Pro nu vor mai putea descărca și arhiva date din DTCO 4.0.

Există, de asemenea, modificări pentru sistemele de gestionare a flotei. Operatorii de flotă care utilizează VDO TIS-Web Motion sau VDO FleetVisor pentru a monitoriza și controla vehiculele lor pot continua să utilizeze software-ul lor cu DTCO 4.0.

VEZI ȘI: 20% din camioanele testate în cadrul unui studiu depășesc limita de emisii de NOx

Cu toate acestea, cei care utilizează sistemul de management al flotei TIS-Web 4.9 pentru a respecta cerințele legale de arhivare a datelor trebuie să treacă la cea mai recentă versiune, TIS-Web DMM 5.0. În caz contrar, nu vor putea arhiva date de pe vehicule cu un DTCO 4.0.

Pe parcursul noilor dezvoltări legate de DTCO 4.0, Continental și-a revizuit aplicațiile. În viitor, utilizatorii vor trebui să instaleze o singură aplicație și vor beneficia, de asemenea, de noi funcții. Noua aplicație va fi disponibilă pentru iOS și Android și este preconizată pentru toamna acestui an.

Din acest motiv, aplicația Driver VDO și aplicația VDO Fleet nu vor fi actualizate la DTCO 4.0. Noua aplicație va avea toate funcțiile necesare. Aplicația de configurare DTCO, care permite administratorilor de flote să configureze anumite funcționalități ale tahografelor, vor rămâne neschimbate.

Cardurile șoferului și ale flotei vor rămâne valabile până la data expirării lor.

Autoritățile le vor înlocui automat cu noua generație de carduri automat. Atât cardurile noi, cât și cele vechi sunt compatibile cu toate tahografele DTCO. Singurele părți care trebuie să facă schimbarea imediat sunt atelierele, care vor avea nevoie de noi carduri de ateliere pentru a răspunde noilor cerințe de testare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.