LogisticaȘtiri

MOFFETT sarbatoreste 70 de ani de inovatie

MOFFETT, marca de stivuitoare montate pe camion, parte a business-ului Hiab din cadrul grupului Cargotec, sarbatoreste 70 de ani de la introducerea pe piata.

Acesta este un an semnificativ pentru MOFFETT, deoarece sarbatorim 70 de ani alaturi de clientii nostri, de operatori acestor utilaje dar si intreaga echipa MOFFETT. Am inventat conceptul de stivuitor montat pe camion, si ne mandrim ca de-a lungul istoriei noastre am lucrat mereu indeaproape cu clientii nostri pentru a oferi solutii personalizate afacerilor lor, a declarat Keith Quigley, Senior Vice President, Truck Mounted Forklifts, Hiab.

MOFFETT sarbatoreste 70 de ani de inovatie

Precursor al inovatiei
Fondata de Cecil Moffett in 1945 in Clontibret, Irlanda, compania a inceput ca un mic atelier de inginerie producatoare de masini agricole pentru fermele de familie si alte afaceri locale.

In 1986, compania a revolutionat industria de transport cu inventia si lansarea MOFFETT Mounty, un stivuitor compact cu 3 roti, care putea fi transportat in spatele oricarui camion de livrare sau remorca, nefiind afectat spatiul de incarcare.

Acest stivuitor montat pe camion a fost unic pentru ca, desi facea acelasi lucru precum  un stivuitoarele traditionale de baza din depozite, era compact si mobil, putand fii operat de soferul camionului de transport. De altfel, Moffett, nu a inventat acest stivuitor pentru a le inlocui pe cele clasice ci de a creste mobilitatea si flexibilitatea celor care fac transport de marfuri.

Introducerea pe piata a lui MOFFETT Mounty a revolutionat sistemul de transport si livrare, permitandu-i operatorul de transport sa programeze singur incarcarile si descarcarile, fara a avea nevoie de asistenta suplimentara. Astfel, acest lucru ii permitea sa distribuie marfurile exact in locul unde clientul avea nevoie, reducand daunele provocate in timpul procesului de livrare. In plus, a crescut viteza de livrare catre client, deoarece operatorul de transport puteau sa-si programeze mai multe livrari pe zi, cu mai putine vehicule, si costuri mai mici. Produsul a fost un succes atat in Europa cat si SUA.

Astazi, stivuitoarele compacte de la MOFFETT sunt vandute in 45 de tari, oferind o o gama de vehicule specializate, in mai multe industrii, inclusiv cladiri, gaz, ferme de animale, agricultura, reciclare, bautura, distributie rutiera, foc si salvare. In plus, compania se muleaza pe cerinta specifica a unui client, astfel incat, putem spune ca pot crea un infinit de modele de stivuitoare.

O echipa dedicata in Irlanda
Fabrica MOFFETT din Dundalk, districtul Louth, Irlanda, este centrul de excelenta de cercetare si dezvoltare a stivuitorului. Cei 227 de angajati dedicati lucreaza  pentru a imbunatati produsele MOFFETT, oferind solutii de ultima generatie, avand in minte nevoile clientilor. Ca un exemplu, in 2013, MOFFETT a lansat seria E-ProFutureTM, primul stivuitor montat pe camion din lume alimentat cu baterii litiu-ion, creat sa functioneze in mediul urban, unde accesul, emisiile poluante si zgomotul sunt restrictionate.

Din aceeași categorie...

Back to top button