ParcariȘtiri

MOL România a finalizat cele 14 stații de servicii de pe autostrăzile A1 și A2

MOL România anunță finalizarea proiectului ce a vizat deschiderea a 14 stații de servicii pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2).

La începutul anului 2021, MOL România Petroleum Products a câștigat prin licitația publică organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), șapte contracte de concesiune în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor de servicii pentru șapte loturi duble (14 spații de servicii), în scopul dezvoltării și construirii de stații de servicii pe autostrăzile A1 și A2. Valoarea investiției este de aproximativ 28 milioane de euro.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Deschise în iulie 2022, stațiile MOL Murfatlar, localizate pe autostrada A2 Cernavodă – Constanța, au fost primele care au devenit operaționale. Apoi, în intervalul august – decembrie au fost deschise 10 noi stații pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu, respectiv MOL Ilia, MOL Vințu, MOL Câlnic, MOL Șusani, MOL Bătești, pe tronsoanele Orăștie – Sibiu și Lugoj – Deva.

Ultimele două stații din acest proiect și care marchează finalizarea acestuia, MOL Prundu, localizate pe autostrada A1, KM 110+100, tronsonul centura ocolitoare Pitești, au devenit operaționale zilele trecute în regim de testare pentru clienți.

În prezent, MOL România deține o rețea performantă de 259 de stații de servicii la nivel național și 41 de stații MOL Plugee cu 96 de puncte de încărcare electrică.

VEZI ȘI: Camioanele pot circula din nou pe DN7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea

Stațiile de servicii de pe autostrăzi sunt dotate cu tehnologie de ultimă generație și oferă clienților o nouă experiență de călătorie. Clienții au la dispoziție pompe multi-produs, unde pot alimenta cu oricare dintre carburanții MOL EVO și MOL EVO Plus, pompe cu debit mărit pentru alimentările cu MOL EVO Diesel și pompe pentru AdBlue, skid-uri pentru alimentarea cu GPL și stații MOL Plugee ultra-fast (100kW) pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Conceputul Fresh Corner este prezent în toate stațiile deschise. Zonele de servicii dispun de parcări generoase pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv pentru camioane sau rulote. De asemenea, clienții pot avea acces la dușuri.

În aceste stații, MOL România implementează un proiect pilot privind managementul deșeurilor alimentare, cât și al celor rezultate din cafea. Stațiile sunt dotate cu un echipament care poate transforma aproximativ cinci kilograme de resturi alimentare în 0,5 kilograme de compost, într-un ciclu de 24 de ore. În plus, va fi redusă și cantitatea de emisii de CO2 și CH4 și cantitatea de deșeuri alimentare colectată de sistemul de salubritate.

Din aceeași categorie...

Back to top button