Tehnologie

Motoarele diesel Scania vor putea fi alimentate și cu hidrogen

Motoarele diesel Scania ar putea fi alimentate în viitor cu hidrogen, ca metodă mai accesibilă de reducere a emisiilor. Testele inițiale s-au încheiat cu succes, validând simulările computerizate.

Pentru a putea fi alimentate cu hidrogen, motoarele diesel Scania au suferit o modificare minimă. Injectoarele diesel au fost înlocuite cu unele asemănătoare, dar adaptate pentru injecția de hidrogen, produse de compania canadiană Westport Fuel Systems.

Motoarele diesel Scania vor putea fi alimentate și cu hidrogen

Compania a anunțat succesul testelor inițiale cu un motor heavy-duty cu combustie internă alimentat cu hidrogen, prin intermediul sistemului patentat High Pressure Direct Injection (HPDI). Soluția tehnologică este mult mai simplă și mai ieftină decât a camioanelor electrice cu baterii sau celulă de combustie.

În plus, emisiile de gaze cu efect de seră (CO2) sunt apropiate de zero, iar cele de particule fine sunt minime. În schimb, motoarele diesel alimentate cu hidrogen vor emite în continuare oxizi de azot și vor avea nevoie de sisteme de post-tratare a gazelor de eșapament (SCR și/sau EGR).

”În special aplicațiile grele, cu încărcături mari, se vor bucura de eficiența, puterea, durabilitatea și fiabilitatea unor motoare diesel, cu emisii mult mai mici. Deși mai avem mult de muncă, rezultatele testelor inițiale sunt încurajatoare. Ele demonstrează versatilitatea sistemului HPDI, care poate fi utilizat cu o gamă largă de combustibili în formă gazoasă”, a declarat David Johnson, CEO al Westport Fuel Systems.

VEZI ȘI: IVECO începe testele cu Nikola Tre FCEV pe drumurile din Germania

”Am reușit să funcționăm la cuplu maxim și la puterea nominală la doar câteva ore după începerea testelor. Potențialul tehnologiei este uriaș, ea putând evita investiții semnificative în dezvoltarea și producția de celule de combustie, motoare electrice și baterii pentru camioane electrice”, a spus și Scott Baker, vicepreședintele Westport Fuel Systems.

Compania va anunța primele rezultate ale testelor extinse la evenimentul Vienna Motor Symposium, care se va desfășura în perioada 29-30 aprilie 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button